Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu Papagallo kazandı

Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu Papagallo kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2023 yılı Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nu, Kemal Kurt'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Papagallo (Saxon Warrior - Winter Aconite / Reckless Abandon) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Mehmetcik Aydoğdi'nin antrene ettiği doru erkek tay bu sonuçla kariyerinin ikinci galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

9 safkanın katılım gösterdiği mücadelenin ikincisi Emil Kurjak (Luxor - Katsuya / Kaneko) olurken, White Khan (Native Khan - White Lily / Shining Wolf) üçüncü, Artemisa Gentile (Approve - Khalasi / Shamardal) dördüncü, Dragon Wings (Torok - Caramel Creme / Cadeaux Genereux) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Papagallo için bitiriş derecesi 1.23.13 olurken, farklar 2 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.
 

Orhan Meker Serbest Handikapı

Orhan Meker Serbest Handikapı, üç yaşlı safkan İngiliz taylarının iki yaşlı dönemlerindeki performanslarının handikaperler tarafından değerlendirilmesi sonucu katıldıkları bir yarıştır. Dünyanın atçılıkta ileri gelen ülkelerinde aynı isimle "Free Handicap" olarak gerçekleştirilen bu koşu, atçı ve yetiştiricilerin büyük önem verdikleri bir yarıştır.

 

ngh4ws3yrlcznbqoib6au0th.jpg

weywull8xdmm4aofx6Ihqst3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.