Yankı Bağcıoğlu: TSK Personelinin Özlük Hakları Her Geçen Gün Kötüleşiyor

Yankı Bağcıoğlu: TSK Personelinin Özlük Hakları Her Geçen Gün Kötüleşiyor

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde personelin özlük haklarının her geçen gün daha da kötüleştiğini aktardı.

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde personelin özlük haklarına ilişkin açıklama yaptı.

Bağcıoğlu, ''Türk Silahlı Kuvvetleri’nde fedakarlık ve görev zorluğu dikkate alındığında, muvazzaf personelin özlük haklarında yaşanan olumsuz durum her geçen gün daha da kötüleşmektedir'' ifadelerini kullandı.

Yankı Bağcıoğlu'nun yapmış olduğu açıklama şöyle:

Teknoloji ve gelişmişlik çağımızın en belirgin özelliği ve hedefi elbette. Özellikle savunma sanayii ve silah araç-gereçleri teknolojik gelişmenin öncülerinden olmuştur her zaman. Ancak ne kadar modern sistemler kurulsa da, silahlı kuvvetlerin üstünlüğü ancak ve ancak iyi yetiştirmiş, nitelikli personel ile mümkündür.

Son dönemde ABD Hava Kuvvetlerinde pilot eksiği 1600'lere, bakımca personel eksikliği ise 1900'lere ulaşmış durumda.

Benzer sorunları yaşayan ABD Deniz Kuvvetlerinde personel eksikliği nedeniyle 11 askerî gemi rezerv duruma alınmak zorunda kalınmış.

İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetlerindeki personel zafiyeti yüzünden en az 7 geminin hurdaya çıkarılması düşünülmekte.

''GELİŞMİŞ ÜLKELERDE YENİ TEDBİRLER ALINMAKTA''

Tüm gelişmiş ülkelerin silahlı kuvvetlerinde yaşanan bu ve benzeri personel zafiyetini gidermek için yeni tedbirler alınmaktadır. Zor ve meşakkatli hizmetlerde çalıştırılmak üzere personelin temini için, bu modern silahlı kuvvetlerin ilk etapta öngördüğü, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasıdır.

''HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜLEŞİYOR''

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ise fedakarlık ve görev zorluğu dikkate alındığında, muvazzaf personelin özlük haklarında yaşanan olumsuz durum her geçen gün daha da kötüleşmektedir.

Lojman sıkıntısı nedeni ile TSK personeli bazı durumlarda maaşının 2/3’ünü kiraya vermek durumunda kalabilmektedir.

Uzun yıllar boyunca hizmet edip emekli olan personelin emekli maaşları erimiştir. Yıllardır taahhüt edilen tazminatlarını bir türlü alamayan emekli astsubayların durumu daha da kötüleşmiştir. Yaşları ilerlemiş uzun yıllar gerçek harekat şartlarında görev yapmaktan vücutları yorulmuş olmasına rağmen, bu askeri personel emeklilerimiz ek işlerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

Benzer sorunları ve sıkıntıları yaşayan TSK’dan ayrılmış uzman çavuşlarımız da devlette atama sorunu ile karşı karşıyadır. Bu silah arkadaşlarımızın atamaları, gerekli şartlar oluşsa da imkan olsa da yapılmamaktadır.

''KALİTELİ PERSONEL BULMAKTA ZORLUKLAR YAŞANACAK''

Ülkemizde çok yoğun ve yaygın olarak yaşana işsizlik nedeniyle TSK'ya personel temininde şu an için sıkıntı yaşanmıyor gibi gözükebilir. Ancak sisteme girdikten sonra personelin yaşadığı maddi ve manevi sorunları gören, emekli olan askeri personelin durumunu gören genç neslin tercihleri zaman içinde değişmekte ve gelecek kaygısı nedeniyle müteakip dönemde kaliteli personel bulunmasında zorluklar yaşanacağı açıkça görülmektedir.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.