ULUSLARARASI 11. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

ULUSLARARASI 11. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

Beş gün boyunca yüzlerce yazar, şair, yayınevi, sanatçıya kapılarını açan Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri görkemli bir törenle başladı. Organizasyonun açılışına okuduğu şiirle renk katan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “Kültür ve sanata ayrılan zaman, verilen değer aydınlık geleceğimiz için en büyük yatırımlardan biridir” dedi.

Sarıyer’in, Türkiye çapında tanınan en prestijli etkinliği Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri, Kireçburnu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şiir Teknesi’nin Boğaz Turu, Brass Band Performans ile görkemli bir şekilde açılan Edebiyat Günleri’ne; Şair Tansel Öngel ve Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, okudukları şiirlerle renk kattı.

“BOĞAZ’DA EDEBİYAT ESİNTİSİNİN TADINI ÇIKARMANIZI DİLERİM”

Bu yıl 300 yazar, 32 yayınevinin katıldığı; söyleşiler, imza günleri, konserler gibi birçok etkinliğin hayat bulduğu Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri açılışında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, kültür ve edebiyata verilen değerin ayrılan zaman ve bütçenin ülkemizin, beldemizin aydınlık geleceği açısından çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, “Birincisinde meclis üyesi olarak katıldığım, 11. sine belediye başkanı olarak huzurunuza çıktığım Edebiyat Günleri’ni çok önemsiyorum. Bundan sonra da organizasyonumuzun değerinden hiçbir şey kaybetmeden devam edeceğinin garantisini sizlere veriyorum. Arkadaşlarımız çok güzel bir alan hazırladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Harika bir kültür - sanat şöleni yaşayacağız. Beş gün boyunca Boğaz’da edebiyat esintisinin tadını çıkarmanızı istiyorum. Tüm komşularımızı ve İstanbullu hemşehrilerimizi etkinliğimize bir kez daha davet ediyor, katılımınız dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

EDEBİYAT GÜNLERİNE İLGİ YOĞUNDU

Konuşmaların ardından etkinlik yönlendiriciliğini Gülşen İşeri’nin yaptığı, Cengiz Bozkurt, Gonca Vuslateri, Hilal Saral’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dizilerde ve Filmlerde Edebi Uyarlamalar” söyleşinin ardından, Program Yapımcısı Serhan Asker’in “Acı Yoruldu” kitabı üzerine söyleşi ile devam etti. Eypio şarkılarıyla Sarıyer ve İstanbullulara eğlenceli saatler yaşatan Uluslararası 11.Sarıyer Edebiyat Günleri’nin birinci günü sona erdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda siyasetçinin telgraflarıyla organizasyonu düzenleyenleri ve katılımcıları selamladığı programa, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hasan Tozkoparan, Metin Tam, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda Sarıyerli katıldı.

mxdpvoq0jfg2yn7kysgkczxI.jpg

xnvrhlctftproy4qxgn8b0vw.jpg

8saull9xfkr4tn3azvtypjsc.jpg

I1msb43t9pgi5uxofkw8jlr2.jpg

4xopa0nIxjkqlz9qnfpmjsch.jpg

wjbcumwIxr8bgsrhl4kotfze.jpg

cbv7ak3w1coszkxmrhfpszqu.jpg

1vb48ntda7jqfpcfs9hwzxbm.jpg

q0dqaa5rwIcxzwh4buvgh81j.jpg

wfypjtdveyxqmqhpzgcukej0.jpg

udr6mpvfzdm0ag5hebltkec4.jpg

7chpuok0bxkqwvf35qsbuarn.jpg

ztud0we9f6keso2lilcmcd7q.jpg

tbffgcd7mwyw0y2jo1t4rapp.jpg

mijmsjfnqk7kbaurwwdcuh8s.jpg

rw8uxg02naegecczqsym7Ijv.jpg

pwjwcxfezmzaog157ht0e8bv.jpg

lpjhoprbrou765gy4cl32ett.jpg

nmsn7kwczrxqmlIg9et5fvya.jpg

g3gfrhlo8vIumyylzhkaept6.jpg

uvridjtpkwknnplxfbryzoul.jpg

ldiykh5jqxnpIuze1mpv37wy.jpg

twvpluydd6k3cbm8frIkg4gb.jpg

rxtdrsc5gysu21ibnbIkf6ao.jpg

valosdjcl0p2t3tsby9ygmhd.jpg

k5mfuxj1rqqdcvet0o6kfo3z.jpg

khzcmctxlrabynzfqwy9mbr7.jpg

odyrq4enu5fflrqjetczivu3.jpg

ejgimqqkcda3ol8hob1tvkur.jpg

uanapbynqxelwkxfgq328edw.jpg

o18nsdjhaqwf9gpaywmsoiub.jpg

sdl64emwhfxotI1iwlxdrzzm.jpg

hpenqukp8osw9jyacxjdvll2.jpg

3mlusovfdaiIk6utkxmtqyqo.jpg

drmno6ychti0vIn9wspduoze.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.