Selami Kavçın Koşusu'nu Cafer Bey kazandı

Selami Kavçın Koşusu'nu Cafer Bey kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Selami Kavçın Koşusu'nu aprantisi Cemal Paso ile start alan, İsa Özkan'ın sahibi ve Erol Çoklar'ın da yetiştiricisi olduğu Cafer Bey (Amerikalı - Akbalıklı Sıla / Star Grey) kazandı. Hüseyin Karabulut'un antrene ettiği kır at bu galibiyetiyle kariyerindeki 9'uncu birinciliğini kazanmış oldu.

10 safkanın katıldığı koşuda Captain Fast (Lilbourne Lad - Marshmallow / Luxor) ikinci olurken, Hypnogaja (Win River Win - Mis Mirass / Maynatay) üçüncü, Efe My Hawk (Fast 'N' Famous - Lady President / Luxor) dördüncü ve Dokuzbakırlı (Farkin Ateşi - Improvise / Lend A Hand) da beşinci oldu.

Yarışın galibi Cafer Bey için bitiriş derecesi 1.13.02 olurken, farklar ise 3 Boy - Burun - 2,5 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Selami Kavçın

1946 yılında Bursa’da doğan Selami Kavçın, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiriciliği yaptı. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve derneğin Bursa Şubesi’nde Başkanlık görevlerinde bulundu. Bursa Osmangazi Hipodromu’nun kuruluş çalışmalarında da yer alan Selami Kavçın’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

odjm0v1ef8wixk4rrzmjshlk.jpg

ubtrkuwsngxgfvcz18cvmjak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.