Halis Kökbudak Koşusu’nu Zolo Muum kazandı

Halis Kökbudak Koşusu’nu Zolo Muum kazandı

4+ yaşlı İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Halis Kökbudak Koşusunu jokeyi Hışman Çizik ile start alan Şükrü Polat'ın sahibi ve Ahmet Şen'in de yetiştiricisi olduğu Zolo Muum (Papa Clem - Controllable / Al's Theatre) kazandı. Yusuf Uçar'ın antrene ettiği 4 yaşlı doru at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 8'inci birinciliğini kariyerine eklemiş oldu.

6 safkanın start aldığı yarıştan, Regardless (Captain Rio - She's Indy Money / A.P.Indy) ikincilikle ayrılırken, Silver Cloud (Approve - Rain Goddess / Green Gönen) üçüncü , Yıldızhan (Cuvee - Yıldızhanım / Mountain Cat) dördüncü ve Crime Machine (General Quarters - Krasando / Okawango) de koşudan beşinci olarak ayrıldı.

Yarışın galibi Zolo Muum için bitiriş derecesi 1.27.05 olurken, farklar ise 4,5 Boy - 4 Boy - 4 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına İsmet Polat'a kupasını, Merhum Halis Kökbudak'ın oğlu Bülent Kökbudak verdi.

Şeref tribününde gerçekleşen törene, Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp ve davetliler de katıldı.

Halis Kökbudak

1932 yılında Konya’da doğan Halis Kökbudak, atçılığa çok küçük yaşlardan itibaren ilgi duydu. Ailesine ait olan çiftlikte at yetiştirmeye başlayan Kökbudak, Semiha 1, Arslan, Hürkont, Burçak ve Özal Bey gibi birçok başarılı safkanı yarış sahalarına kazandırdı. 2005 yılında aramızdan ayrılan Halis Kökbudak’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

5oeahbsbIfxim0zdvng7rdjt.jpg

jyfekvwuehbbmqgsqfntxmwp.jpg

uhbjrgczkc5rnhvysxofluxs.jpg

f1vr3qrj58m2kzitevnluxty.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.