Esenyurt’ta Gaziler Günü Anmasında Duygu Dolu Anlar

Esenyurt’ta Gaziler Günü Anmasında Duygu Dolu Anlar

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 19 Eylül Gaziler Günü’ndedüzenlenen etkinliklere katılarak gazilerle bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’ndagerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından konuşan Başkan Özer; “Bir vatanınvatan olabilmesi için, o vatanın can pahasına savunulması gerekir. Bu uğurdacanlarını veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli gazilerimize iseuzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.

Esenyurt’ta 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı törenalanında çelenk sunma programı düzenlendi. Esenyurt Gaziler Derneği öncülüğündegerçekleşen programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, GazilerDerneği Başkanı İsmail Kalaycıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü TayfunÖzyolcu, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklalMarşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğretmen ve öğrenciler tarafındangaziler için özel olarak hazırlanan gösteriler katılanlara duygusal anlaryaşattı.


Gazilerle Birlikte Yemek Yenildi

Günün akşamında ise Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu tarafından gazileriçin düzenlenen yemek programına katılan Prof. Dr. Ahmet Özer, gazilerin herbiriyle tek tek selamlaşarak onların taleplerini ve önerilerini dinledi. Fedakargazilere ve ailelerine sağlık ve sıhhat dileyen Başkan Özer, yaptığı konuşmada şunlarısöyledi: “Bir vatanın vatan olabilmesi için, o vatanın can pahasına savunulmasıgerekir. İlk olarak bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize Allah'tanrahmet diliyorum. Bugün aramızda bulunan değerli gazilerimize de uzun, sağlıklıömürler diliyorum. Onların fedakârlıkları sayesinde kurulan ve yaşatılan buvatanda, bizler her zaman gazilerimizin ve şehitlerimizin bu büyükfedakârlıklarını bilerek ve yüreklerimizde taşıyarak yaşayacağız. Bu ruh, buülkenin harcında vardır. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta ve bugün burada olduğu gibi. Milletimiz,vatan söz konusu olduğunda tek yürek halinde hareket eden bir millettir ve bugerçek her zaman geçerliliğini koruyacaktır. 'Gerisi teferruattır' diyerek, yurtsavunmasına birlikte koşan bir milletin evlatlarıyız. Bu nedenle, bugünü tarihibilinçle anlamak ve geleceğe güvenle bakarak umutla yaşamak için bir fırsatolarak görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Sayın Kaymakamımıza bu anlamlıetkinliği düzenlediğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli gazilerimize veailelerine de torunlarıyla birlikte uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.”

zscr4hyv87trqwg3xl92lnyf.jpg

m1sbofegshz4beghjro7fcuy.jpg

1rz7bogtfkfI3vjbvlazae9d.jpg

sIzrty3nrbhgwpy5mxchqkfe.jpg

cluhyokviaa5srwpmseonmdf.jpg

k9iatpsyrynqglgwfzh2hcr8.jpg

ncInqkotu9chsxzg70iaheab.jpg

f8o7yhfzxagak2dyezxgb6le.jpg

e63nlpghrtva0b28xsum1jrs.jpg

ax3y8qo2r0pbcxajhewisuve.jpg

ymgh0g6ulcw4dfqehqmnnozk.jpg

ozar2kIihyjmfwr1pbabdz69.jpg

qvgzhI3jtfws8xedebgbvrkx.jpg

pec64drkzuhwjsnxjIld70ua.jpg

4p2giurcenhf1cewI3lht0to.jpg

67uyzmwv4ev2sc5odbjxlahI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.