Fransa’da Tay Denemeler gerçekleştirildi

Fransa’da Tay Denemeler gerçekleştirildi

İlk olarak TSİ 16:50’de düzenlenen G1 Poule d’Essai des Poulains’ta 3 yaşlı 9 tay start aldı. Son metrelere kadar seyir zevki yüksek bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuyu bu yıl Jaber Abdullah’ın sahibi olduğu, Andreas Schütz’ün antrene ettiği Marhaba Ya Sanafi (Muhaarar – Danega / Galileo) jokey Mickael Barzalona ile kazanmayı başardı.

2023 yılı G1 Poule d’Essai des Poulains’i izlemek için tıklayınız.

Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda kazanan Marhaba Ya Sanafi’nin ardında ikinciliği son metrelere kadar önde olan Isaac Shelby (Night of Thundeer – Kentucky Belle / Heliostatic) elde ederken, Breizh Sky (Pedro The Great – Anna Danse / Anabaa) üçüncü, American Flag (Wootton Bassett – Tres Americanqueen / American Post) ise dördüncü oldu.

16 Ekim 2022 günü ParisLongchamp’te kariyerine başlayan tay, Kasım 2022 ve Mart 2023’te katıldığı koşuları kazandı. 16 Nisan’da start aldığı G3 koşuda American Flag’in ardında ikinci olan tay, G1 Poule d’Essai des Poulains ile birlikte kariyerinin 5. startında 3. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

3 yaşlı 10 İngiliz tayını bir araya getiren G1 Poule d’Essai des Pouliches’te ise son metrelerde etkili ataklarıyla sonuca giden favori safkan Blue Rose Cen (Churchill – Queen Blossom / Jeremy) jokey Aurelien Lemaitre idaresinde birinciliğe ulaştı.

2023 yılı G1 Poule d’Essai des Pouliches’i izlemek için tıklayınız.

Yeguada Centurion’un sahibi olduğu, Christopher Head’in antrene ettiği kazanan Blue Rose Cen’in ardında Lindy (Le Havre – Llanita / Rock of Gibraltar) ikinci olurken, Sauterne (Kingman – Salicorne / Aragorn) üçüncü, Kelina (Frankel – Incahoots / Oasis Dream) ise dördüncü oldu.

Kariyerine 3 Mayıs 2022 günü Chantilly’de başlayan tay, 2 yaşlılığında G1 Criterium Des Pouliches başta olmak üzere birçok önemli koşudan birincilikle ayrılmıştı. G1 Poule d’Essai des Pouliches ile birlikte Blue Rose Cen, kariyerinin 8. startında 6. birinciliğini elde etti.

fuciejlar5hbfmohImtgnekw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.