Fikret Yüzatlı Koşusu'nda zafere Luminary uzandı

Fikret Yüzatlı Koşusu'nda zafere Luminary uzandı

İstanbul İlkbahar - Yaz yarış sezonunun 12. gününde, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan mücadele 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte start aldı.

2023 yılı Fikret Yüzatlı Koşusu'nu, Ali Dobak'ın sahibi olduğu Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde 1.10.78'lik dereceyle zaferle noktaladı. Tayral Tutumlu yetiştirmesi, Hasan Ergin'in antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki al erkek safkan elde ettiği bu sonuç kariyerinin 4. Açık koşu zaferi, toplamda ise 14. galibiyeti olarak hanesine yansıdı.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımız adına koşulan yarışta jokeyi Görkem Özçelik ile start alan Kar Kız (Gregorian - Snow Cover / Verglas) ikincilikle pistten ayrılırken, Baba Şahin (Deha - Skyfront / Bayduhan) Ercan Çankaya idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Gökhan Kocakaya ile mücadeleye katılan Wardenclyffe (Victory Gallop - Undercover Soldier / Lost Soldier) dördüncülük elde ederken, Captain Bersis (Captain Rio - Cree Max / Victory Gallop) Vedat Abiş idaresinde sıralamanın beşinci basamağında yer aldı. Yarışta farklar ise 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy şeklinde oluştu.
 

Fikret Yüzatlı

1896 yılında İstanbul'da doğan Fikret Yüzatlı, eğitimini Kuleli AskerŞ® Lisesi'nde süvari olarak tamamladı. 1915 yılında orduya katılarak, Filistin cephesinde süvari teğmen olarak görev aldı. Fahrettin Altay Paşa komutasında Kurtuluş Savaşı'na katılan Yüzatlı, bu savaşlarda gösterdiği üstün başarılardan dolayı İstiklal Madalyası'na layık görüldü. Kurtuluş Savaşı'nın ardından İsmet İnönü'nün yaverliğine atandı. İsmet İnönü'nün de isteği üzerine Cumhuriyet Halk Partisine katılan Yüzatlı, parlamentoya girerek 1944 - 1950 yılları arasında iki dönem Giresun Milletvekilliği yaptı. Ardından ticarete atılarak, Ömür Şirketler Grubu'nu kurdu. Yaşamı boyunca atlara büyük bir sevgi duyan Yüzatlı, ülkemizde modern yarışçılığın ilk temsilcilerinden biri olarak Yüksek Yarış ve Islah Encümeni'nde görev yaptı. Aynı zamanda Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin de kurucu üyeleri arasında yer alan Fikret Yüzatlı, 1960-61 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olarak görev aldı. Varad isimli safkanıyla 1943 yılında Gazi Koşusu'nu kazanan Yüzatlı, 1965 yılında ise Apaçi isimli safkanıyla Gazi Koşusu'nu 2. kez kazandı. 1968 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Fikret Yüzatlı'yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

heIrzwlleittdabcxv9nhk1b.jpg

5bekjzonufdal71vimg3opth.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.