Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Büyük Bir Sığınmacı Sorunu Var”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Büyük Bir Sığınmacı Sorunu Var”

“ESAD İLE GÖRÜŞME KONUSUNDA PUTİN ÜZERİNDEN BASKI KURULUYOR”

“ŞİMDİ TARİHİ BİR FIRSAT VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Kilis’te, Hatay’da çok büyük bir sığınmacı sorunu var. Ve şimdi, tarihi bir fırsat var. Biz hep şunu söylüyorduk, ‘Esad ile konuşmalısın.’ Bize diyordu ki, ‘Eli kanlı Esed ile konuşmam, git sen konuş’ diyordu. Dedim ki, ‘Gideceğim, görüşeceğim, bu işlerin çözülmesi için adım atacağım.’ Türkiye bu konuyu konuştu, ‘Ben de gideceğim’ dedi. O günden beri ne gidiyor, ne bizim gitmek üzere olduğumuz süreci serbest bırakıyor, karşı tarafa Putin üzerinden baskı yapıyor, işi kilitliyor. Ama Suriye yönetiminin bizden resmi yazı talebini önemsiyorum. ‘Gün bildireceğiz’ dediler bekliyorum. Erdoğan benden önce giderse memnun olurum, sorun çözülürse müteşekkir olurum ama şimdi bir fırsat var” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleştirilen Halk Buluşması’na katıldı. Özel, “Büyük acıdan 20 ay sonra Hatay’da, sizlerle birlikte bir kez daha göz gözeyiz, el eleyiz, omuz omuzayız. Acılarımız, sorunlarımız, ayağa kaldırılacak bir kentimiz ve hep birlikte baş etmemiz ve başarmamız gereken bir mücadelemiz var. Hatay’ın bütün güzel insanlarını yüreğimin en derin sevgisiyle teker teker selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, hepinizi çok seviyoruz” dedi. Özel, şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.