Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “On Depremzedenin Yedisi Halen Konteynerde Yaşıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel: “On Depremzedenin Yedisi Halen Konteynerde Yaşıyor”

“OSMANİYE’DE ÜÇ DEPREMZEDEDEN İKİSİ HALA EVİNE KAVUŞAMADI”

“GEÇİM OLMAYINCA ERDOĞAN’IN DA SOKAĞA, PAZARA İNMEYE YÜZÜ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kadirli Belediyesi’nin projelerinin toplu açılış töreninde “Büyük bir deprem yaşadık. Hem Osmaniye’de hem 10 vilayette çok kayıp verdik, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Deprem sonrası çıktılar, ‘Bir yılda bütün konutları yapacağız’ dediler. ‘Yapamazsınız’ dedik. ‘Kandırmayın’ dedik. Söz verdiler, ‘650 bin konutu bir yılda bitireceğiz’ dediler, 20 ay oldu daha 101 bin konut yaptılar. Yani konutların yüzde 30’unu verdiler. 10 depremzededen 7’si, ikinci yıl geliyor hala daha çadırda, hala daha konteynerde. Osmaniye’de de durum farklı değil. ‘11 bin 225 konut yapacağız’ dediler. Verdikleri konut sayısı 4 bin 79. Bu konuyu Kadın Kolları Genel Başkanımız Asu Kaya ifade ettiğinde, Valilik ‘Doğru değil’ demişti. Resmi rakamlar milletvekilimizi doğruladı. Osmaniye’de 3 depremzededen 2’si hala daha evine kavuşamadı. Sorunları çözülene kadar depremzedelerin yanlarında, arkasındayız” ifadesini kullandı.

“12 YIL ÖNCE GÖREV YAPTIĞIM KADİRLİ, İKİNCİ MEMLEKETİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye ziyareti kapsamında Kadirli Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Özel, “Çukurova’nın, Kadirli’nin, Osmaniye’nin yiğit, mert, kalbinde vatan, millet ve Atatürk sevgisi olan güzel insanları hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Burası şüphesiz ikinci memleketim. 12 yıl önce görevli olarak gelip, dört yıl boyunca fahri milletvekilliğini yaptığım Osmaniye’de Kadirli benim en sık geldiğim, en severek çalıştığım ve insanıyla kaynaştığımız, güneşi gibi sıcak, ovasının verimliliği gibi cömert, güzel insanlarını tanıdığım harika bir yer. Üzerimde emeği olan insanlarla birlikteyim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kadirli’nin geçmişte önce ilçe sonra il başkanlığını yapmış, ardından görevi başında bir şehit cenazesinde şehidi taşıyan aracın peşinden koşar adım yokuş tırmanırken canını veren kardeşim, dava arkadaşım Mehmet Döğüşçü’yü burada bir kez daha rahmetle, minnetle, özlemle anıyorum” dedi. Özel, şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.