CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Bu Parti İktidar Olacak, İktidarı Gönderip Bu Ülkede Demokrasiyi Kuracağız”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Bu Parti İktidar Olacak, İktidarı Gönderip Bu Ülkede Demokrasiyi Kuracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yapılacak ilk genel seçimlerde partisinin iktidara geleceğini belirterek, “Bu parti iktidar olacak. Bunun önündeki tüm engelleri kaldırmak için büyük gayret sarf edeceğim, başta kendi egomu, kibrimi, heveslerimi ve hedeflerimi bir kenara koyarak başladım. Çünkü, ‘Ben’ dersem kaybederiz. Ben şunu yapabilirim, kendimi adaylaştıracak zemin yaratabilirim ama seçimi kaybederim. En doğru adayı adaylaştırıp, bu iktidarı gönderip, bu ülkede demokrasiyi kuracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Medyascope yayınına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, “Bir yerde bir paradigma değişikliği yok. İlk gün şunu söyledim. Biz büyük bir zafer ile çıktık ve bunun adına zafer demeyi bile seçmene saygısızlık sayarım. Çünkü seçim öncesinde seçmen ile akit yaptım. Seçmene dedim ki ‘Sizin gerçek sorunlarınızı konuşacağım. Emekli, işçi, çiftçiyi konuşacağım. Siz bize oy vererek iki şeyi birlikte yapacaksınız. Bir, iyi bir belediye başkanını seçeceksiniz. İki, iktidara sarı kart göstereceksiniz. AKP ve MHP’liler, bu kırmızı kart değil. Kırmızı kart genel seçimde olur. Ama sesinizi duyurmak istiyorsanız, bunları cezalandırın. Ben sonrasında size sahip çıkmaya devam edeceğim’ dedim. Seçim bitti ve bugüne geldik. Bazen diyorlar ya, normalleşme nedir, yumuşak siyaset falan filan. Bir yerel seçimden sonra genel seçim atmosferine girene kadar ilk miting ne zaman yapılmış diye bakarsanız, çok istisnai bir şeyi çok zor bulursunuz. Biz 10 ayda 11 miting yaptık. Bunlardan bir tanesi emekli mitingiydi, A Haber elinde kamera, ‘Emekli mitinginde emekliler yoktu, CHP’liler vardı’ demek için fır döndü ve haberi yapamadılar. Ben orada gördüğümden gırtlağım düğümlendi. Giyimleri ve kuşamlarıyla son derece yoksullaşmış, inanılmaz bir emekli kitlesi vardı. Emekçi mitingi yaptık. Atanmayan öğretmenlerle ilgili miting yaptık. Hatta tematik mitinglere girdik. Erdoğan’ın memleketinde çay, Gaziantep’te fıstık, Hayrabolu’da buğday, Giresun’da fındık, Manisa’da tarım mitingi yaptık. Yaptık da yaptık. Şu anda işte sırada hayvancılık mitingi var. Her yerden talep geliyor. İktidara sözümüzü bir kelime eksik söylemedik. Eleştirmeden bıraktığımız bir alan yok. Ama bir şeyi yapmadık. Adını biz normalleşme koyduk. Erdoğan yumuşama dedi. Şimdi terminoloji normalleşmede sabitlendi” ifadesini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.