8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Yapıldı

8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Yapıldı

 

Başkan Zeydan Karalar,“Ata sporumuzu desteklemeli ve eski günlerine dönmesini sağlamalıyız.”

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nce; Türkiye ve dünya tarihinin efsane Adanalı güreşçisiİsmet Atlı’nın adını yaşatmak, Türk Güreşini yeni nesillerin sevmesini sağlamakve güreş sporunda uluslararası başarıların yeniden yakalanmasına destek vermekamaçlarıyla yapılan “Gelenekselİsmet Atlı Karakucak Güreşleri”nin 8’ncisi Kozan’da düzenlendi.

Güreşlere Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Türkiye Güreş FederasyonuTemsilcileri, siyasiler, güreş tutkunları ve Kozanlılar katıldı.

ŞAMPİYONSPORCULAR RIZA KAYAALP VE TAHA AKGÜL MİSAFİR OLDU

Toplamda 625 sporcunun iştirak ettiği ve BaşpehlivanlığıAli Bönceoğlu’nun kazandığı güreşlere; Olimpiyat, Dünya, Avrupa Şampiyonluğubulunan ünlü güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de misafir olarak katıldı.

Güreşlerdeİsa Göçen ikinci, Yasin Eroğlu üçüncü ve Emre Oktan ise dördüncülüğü kazananisimler oldu.

GÜREŞİDESTEKLEMELİ VE GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMALIYIZ

Sporunbirleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, “Şanlı bayrağımızı çokkez göndere çektiren, bizi onurlandıran güreşçimizi unutmamalıyız. Uluslararasıalandaki büyük başarılarımızın çoğunu güreşimiz sayesinde kazandık. Güreşidesteklemeli ve eski şanlı günlerine kavuşması için elimizden gelen her şeyiyapmalıyız ve yapıyoruz. Daha önce ara verilen güreşleri bu kardeşiniz, her yıldaha fazla katılımla ve aralıksız yapmak için gerekeni yapıyor. Kozan BelediyeBaşkanı Mustafa Atlı ile birlikte bugün müsabakaları gerçekleştirmeninmutluluğunu yaşıyoruz.  Bu işler siyasetüstü işlerdir. Yaptığımız her işin, isimlere değil, Türkiye’ye kazandırmasılazım, güreşe kazandırması lazım. Dolayısı ile güreş müsabakasını KozanBelediyesi ile birlikte yapmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Şehrimizde diğerbaşka noktalarda yapılan güreşlere Büyükşehir’in elinin değmesini istiyoruz”dedi.

BÜYÜKGÜREŞÇİYDİ VE AYNI ZAMANDA ŞAİR VE YAZARDI

BaşkanZeydan Karalar müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçenlerin isimleri saydı veteşekkür etti. Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “İsmet Atlı farklı birkarakterdi ve çok olumlu yönleri vardı. Dünyanın en eski sporunda gücünü vegüreş bilgisini, zekasıyla birleştirirdi. Rakiplerini hem güreş bilgisi hem dezekasıyla yeniyordu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı ve yakınlığıile bilinirdi. Güreşte başarısının yanı sıra şair ruhluydu, yazardı,Çukurova’yı yazıları ile anlatırdı. Kendine has teknikleriyle AkdenizOyunları’nda ilk şampiyonluğunu aldı.1960 yılında da dünyaca ünlü İranlıgüreşçiyi yendi. Dünya gazeteleri onu ‘Türk gücünün büyük zaferi’ diyeyazıyordu. Bizi onurlandıran, şanlı bayrağımızı göklere çektiren, İsmet Atlıağabeyimizin önünde saygıyla eğiliyorum, onu rahmet ve saygıyla anıyorum.”

 

BaşkanZeydan Karalar konuşmasını, İsmet Atlı’nın gençlik yıllarında yazdığı bir şiiriokuyarak sonlandırdı.

 

 

tqllu9yzpoxzg8kusbmhwpt7.jpg

p51tqkjf97h0zb3lyp8ldkIm.jpg

5tn1xj68nbqbgurrhoua0ezw.jpg

etgxh8dvIdwysxzarj9cf7mf.jpg

fuwodxtg4esenmoybg2jrnf0.jpg

9rqbbg65k0lhjtc3d84mawvk.jpg

c932wvaekgtobuv0qxdlgl74.jpg

y3srwkoiIavgag9xzdsemmyo.jpg

ljhe59iwg3gk1wqj6tzvufor.jpg

ykscjvtmlylr136qg7j9uwuw.jpg

m6a4ql1790btefkwlvu2zxkg.jpg

1b3ltkoxezwt6i8nf7cj0may.jpg

s7wz3evkdpakfewm6gsnxthr.jpg

vrd7uxeqkxahIgf2tkguoylh.jpg

bsjl98hp7fawpdyoyede24ml.jpg

dg1v8gjtfe3puvlcolyt7qxh.jpg

knuzthf1egy0pqwphmIclaxc.jpg

fzjmmkwvvwnhcn7y50higesy.jpg

zc6uep7wnqqfk2jyj1o9wm5v.jpg

w4k5gbduzhjfjpaau8isompy.jpg

rbgyzvm8rwqsgk5jcapo3flf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.