Sınava Girecek Öğrencilere Motivasyon Toplantısı

Sınava Girecek Öğrencilere Motivasyon Toplantısı

BaşkanZeydan Karalar, “Zamanında çalışın, kendinize inanın, meslek seçimini doğruyapın.”

BaşkanZeydan Karalar, şartlar ne kadar zor olursa olsun, gençlerin yurt dışına gidip,ülkeyi terk etmelerine karşı olduğunu söyledi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Kurs Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler,“Kendi Geleceğini İnşa Etmek” konulu motivasyon ve hedef belirleme eğitiminekatıldı. Çukurova Üniversitesi Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama MerkeziMüdürü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök’ün konuşmacı olduğu eğitimde, Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar da gençlere hitap ederek, tecrübelerini vegörüşlerini anlattı.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen eğitim etkinliğinde,gençlere çok güvendiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Gençlere güveniyor veinanıyorum. Ülkenin yükselişi gençlerin yükselişi ile mümkün olacaktır” dedi.

İKİNCİBÜYÜK HALK KÜTÜPHANESİ YAPILACAK

Gençlerinsalondaki enerjisini, heyecanını ve canlılığını son derece mutluluk vericibulan Başkan Zeydan Karalar, onlara birbirinden kıymetli eğitim ve kariyertavsiyelerinde bulunurken, gençlerin daha rahat ders çalışabilmesi adına kenteikinci halk kütüphanesini de en kısa sürede kazandıracaklarının müjdesiniverdi.

Ekonomikkriz büyüdükçe vatandaşın çözüm için belediyelere daha sık başvurduğunu aktaranBaşkan Zeydan Karalar, ücretsiz kurslarla, fırsat eşitliği sağlamayaçalıştıklarını belirtti.

DERS, DERSTE ÖĞRENİLİR

Dersiderste öğrenmeye çalışmanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalarsözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece son yılınızda ders çalışmaya yüklenmeyin. Cankulağı ile dersi derste dinleyin. Ders çalışmak bir süreç. Ders, dersteöğrenilir. Dersi derste dinleyip, matematiğin, fiziğin, tüm derslerin temelinion bir yıllık eğitim boyunca alırsanız, son yıla zaten çok fazla yükünüzkalmaz. Geriye kalan zamanı tekrar yaparak, soru çözerek geçirirsiniz. İşi sonyıla bırakmak doğru bir yöntem değil.  11yıl boyunca bize verileni depolasak işimiz daha kolay olacak.”

BaşkanZeydan Karalar, sınav senesinin gençlerin mesleki geleceklerini tayin etmesiyönü ile çok önemli olduğunu, hayatlarının geri kalanını seçtikleri mesleklerlegeçireceklerini ve bunun için de çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

ÜKENİZİ SEVİN, YURTDIŞINA GİTMEYİN

Ülkesevgisinin, okul sıralarındayken öğrenileceğini belirten Başkan Zeydan Karalar,“Gençler, ülkenizi sevin! Biz okul sıralarında ülke sevgisinin, yurttaşlığın, ülkeninsorunlarının ne olduğunu öğrendik. Çok sayıda gencimiz yurtdışına çıkıyor. Çokyazık. Devlet bizim gelişmemiz için olanaklar sağlıyor. Dolayısıyla bizim, buülkeye karşı sorumluluğumuz var, ülkemizi sevmek durumundayız. Kendimiziyükseltirken devletimizin de yükselmesini sağlıyoruz. Bunu unutmamalıyız. Nekadar genç beyin ülkemizde kalırsa, ülkemiz de o oranda gelişir. Ben, hiçbirşartta bu ülkeyi bırakıp gitmek istemedim. Hepimizin bu ülkeye borcu var” diye konuştu.

KENDİNEİNAN, MESLEĞİNİ SEV

Sonolarak başarının iki sırrının olduğunu; birincisinin kendine inanmak, diğerininise seçilen meslek ne olursa olsun, işini severek yapmak olduğunu anlatanBaşkan Zeydan Karalar, İnce Memed Halk Kütüphanesi’ne gösterilen yoğun ilgidenduyduğu memnuniyeti dile getirdi ve en kısa sürede ikinci halk kütüphanesininkente kazandırılacağını duyurdu. Başkan Zeydan Karalar, “Sizlere güveniyorum,inanıyorum sizlerin başarısı ülke için, bizler için, benim için, aileniz için,en çok da kendiniz için çok önemli” dedi.

 

 

zjaubwwqegonkyehkax7y2sv.jpg

on9sch3wufs4mlujzqd0grtt.jpg

ac8e9x7ijdkyhxty1mrzhfsl.jpg

s2fr1n5bpejoumke9uaiddx3.jpg

my9edcjd6onekowuzychw4zm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.