Birleşmiş Milletler’den Büyükşehir Personeline, Şiddete Karşı Eğitim

Birleşmiş Milletler’den Büyükşehir Personeline, Şiddete Karşı Eğitim

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeline,Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından “Çocuk Koruma,Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) ve Toplum Temelli Koruma Eğitimi”verildi.

BirleşmişMilletler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı personeline yönelik Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde yer alanKadın Akademisi Kadın Danışma Merkez’inde “Çocuk Koruma, Toplumsal CinsiyeteDayalı Şiddet ve Toplum Temelli Koruma Eğitimi” verdi. Eğitim toplamda 31personelin katılımıyla gerçekleşti.

 

Toplamda31 personelin katılımı ile gerçekleşen eğitimin birinci gününde, açılış vetanışma konuşmalarının ardından UNHCR eğitimcileri tarafından, standart özelihtiyaç kodları (risk altındaki kadın, çocuk ve yaşlı kişi, refakatsiz veyaailesinden ayrı düşmüş çocuk, engellilik, işkence, toplumsal cinsiyete dayalışiddet gibi…) anlatıldı.

TOPLUMSALCİNSİYETE DAYALI ŞİDDET

ToplumsalCinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) nedir? TCDŞ neden ve nasıl ortaya çıkar? TCDŞ’iönlemeye yönelik müdahaleler nelerdir? TCDŞ’e maruz kalma riskini azaltmak içinyapılan müdahaleler ve TCDŞ türleri olan; Fiziksel Şiddet Psikoloji Şiddet, Sosyo-EkonomikŞiddet, Cinsel Şiddet anlatıldı. Ayrıca, TCDŞ Vaka Yönetimi Aşamaları ve VakaEylem Planlaması ile Vaka Sonlandırma-Yönlendirme Mekanizmaları konularındabilgi paylaşımında bulunuldu.

CİNSELSÖMÜRÜ, CİNSEL TACİZ, CİNSEL İSTİSMAR…

İlkgünkü eğitimin öğleden sonraki oturumunda eğitim alan personel, kendi arasındagruplara ayrılarak, farklı konularda vaka çalışmaları gerçekleştirdi. CinselSömürü ve İstismar (CSİ) başlığı altında; Cinsel Sömürü, Cinsel İstismar veCinsel Taciz nedir konuları ile CSİ Vaka Yönetiminin nasıl yapılacağı örnekleriile birlikte açıklandı.

Eğitiminbirinci günü, Toplum Temelli Koruma ve Birleşmiş Milletler Mülteciler YüksekKomiserliği (BMMYK) iletişim araçlarının neler olduğu; soru, görüş, öneribildirimi için hangi iletişim araçlarının kullanılacağı bilgisi aktarılaraksonlandırıldı. 

ÇOCUĞAYÖNELİK ŞİDDET

Eğitiminikinci gününde, Çocuk Koruma ve Çocuk Güvenliği Prensipleri ve 5395 sayılıÇocuk Koruma Kanunu ve kanun çerçevesinde; istismara, ihmale, sömürüye veşiddete maruz kalan çocukların bakım ve koruma hizmetleri konusunda bilgilerverildi. İnteraktif olarak sürdürülen eğitimde karşılıklı soru-cevap vegruplara ayrılarak çalışmalar yürütüldü. Aynı zamanda Çocuklarla İletişim Nedirve İletişim Kurarken Kaçınılması Gereken Konular ifade edildi. Eğitimin sonundaUNHCR tarafından katılımcılara, katılım belgeleri dağıtıldı.

 

jrdvdugwlpua6cfia4qpk0sr.jpg

ndnecztc3kwrtha9ijxua7Im.jpg

yr0jovnv8smtcomdhqgdlpb1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.