Yavuz Sultan Selim Koşusu’nda Aegean Finale zafere ulaştı

Yavuz Sultan Selim Koşusu’nda Aegean Finale zafere ulaştı

3+ yaşlı İngilizlerin İstanbul Veliefendi Hipodromu sentetik pistine çıktığı 1500 metre mesafeli yarış, 11 safkanın katılımıyla saat 16.30’da gerçekleşti. Nimet Arif Kurtel’in yetiştiricisi, Musa Özdemir’in de sahibi olduğu Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) jokeyi Halis Karataş idaresinde bu zorlu randevudan zaferle ayrılan isim oldu. Antrenörlüğünü Orkun Özelcanat’ın üstlendiği 4 yaşındaki doru at, son startında Haliç Koşusu’nu (G1) kazanmıştı. Aegean Finale bu sonuçla, 9. Grup koşu galibiyetine imza attı.

2023 yılı Yavuz Sultan Selim Koşusu’nu (Açık-G1) izlemek için tıklayınız.

Yarışın ikincisi Görkem Özçelik idaresindeki Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) olurken, starttan 5 boy geç çıkan Denso (Torok - Çamsakızı / Ocean Crest) Vedat Abiş’le üçüncü, Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) Müslüm Çelik’le dördüncü, Hakna (Hakeem - Carna / Divine Light) da Akın Sözen’le beşinci sırada yer aldı.

Kazanan Aegean Finale için bitiriş derecesi 1.28.69 olarak sonuçlanırken, koşuda farklar 3 Boy - 1 Boy - Baş - Boyun şeklinde kayıtlara geçti.

Şeref Tribünü’nde davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, kazanan atın sahibi Musa Özdemir’e kupasını Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya takdim etti.

Safkanın antrenörü Orkun Özelcanat’a plaketini Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce takdim etti.

Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ise safkanın jokeyi Halis Karataş’a plaketini takdim etti.

 

Yavuz Sultan Selim

Osmanlı Devleti’nin 9. Padişahı ve ilk Osmanlı İslam Halifesi olan Yavuz Sultan Selim, 1470 yılında Amasya’da doğdu. Babası II. Bayezid, annesi Dulkadiroğulları Beyliği’nden Gülbahar Hatun’dur. Trabzon Valisi olarak yetiştirilen Yavuz Sultan Selim, 1512 yılında devletin başına geçti. Hükümdarlığı döneminde Osmanlı Devleti’nin topraklarını 8 yıl gibi kısa bir sürede 2 kat büyüterek Anadolu’da birliği sağladı. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu’nu ele geçirdi ve bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına aldı. 1520 yılında vefat eden Osmanlı Devleti’nin 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

zw52hgv3vsa9ewnqyldnpkek.jpg

oefxv6zc5l4wpjyw39atb0gu.jpg

ukw1oybcvryt3b4fa0xlisza.jpg

k5byrjs1tIeyzvphgkl40xfh.jpg

zwes2inyaxlwohc4g1laqgeq.jpg

tfuvjshk3vdnoock6wy5nihm.jpg

uIgfecnju0ncwshrx6z3pyf4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.