Royal Ascot yarış festivali sona erdi

Royal Ascot yarış festivali sona erdi

 

20 Haziran Salı günü başlayan Royal Ascot yarış festivalinde 4. gün koşuları 20 Haziran Cuma günü İngiltere’nin Berkshire bölgesinde bulunan Ascot Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

G1 Coronation Stakes’te Tahiyra galibiyet serisini sürdürdü

Festivalin 4. gününde düzenlenen G1 Coronation Stakes’te birbirinden başarılı 3 yaşlı dişi taylar piste çıktı. Son metrelerde etkili sprintiyle Aga Khan Ekürisi’nin sahibi olduğu, Dermot Weld’in antrene ettiği Tahiyra (Siyouni – Tarana / Cape Cross) jokeyi Chris Hayes ile birinciliğe uzandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

26 Temmuz 2022 tarihinde Galway’da kariyerine kolay kazanarak başlayan Tahiyra, ikinci startında ise G1 Moyglare Stud Stakes’i kazanıp sezonu 2’de 2 ile noktaladı. 3 yaşlı olarak piste ilk kez Newmarket’te 1000 Guineas için çıkan ve Mawj’a son anda kaybedip ilk ve tek mağlubiyetini alan dişi tay, son startında G1 Irish 1000 Guineas’de zafere ulaştı. G1 Coronation Stakes ile birlikte kariyerinin 5. startında 4. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

G1 Commonwealth Cup’ta zafere Shaquille uzandı

Dördüncü günde sonucu merakla beklenen sprint yarışı G1 Commonwealth Cup 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte düzenlendi. Julie Camacho’nun antrene ettiği, Oisin Murphy ile start alan Shaquille (Charm Spirit – Magic / Galileo) bu önemli koşuda zafere uzanan isim oldu.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Geçen yıl 2 yaşlı olarak York’ta kariyerine başlayan tay, Chaldean’in kazandığı ikinci startında  ilk ve tek mağlubiyetini almıştı. Katıldığı son 5 koşudan da birincilikle ayrılan safkan, G1 Commonwealth Cup ile birlikte kariyerinin 7. startında ilk Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını ise 6’ya çıkardı. 

G1 Queen Elizabeth II Jubilee Stakes’te Khaadem sürprize imza attı

Ascot’ta final gününün tek G1 mücadelesi olan ve sonucu merakla beklenen sprint koşularından G1 Queen Elizabeth II Jubilee Stakes’e 4+ yaşlı 16 safkan katıldı. 1200 metre mesafeli yarışı Fitri Hay’in sahibi olduğu, Charlie Hills’in antrene ettiği, Jamie Spencer ile start alan Khaadem (Dark Angel – White Daffodil / Footstepsinthesand) kazanan isim oldu. 

 

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

 

7 yaşındaki iğdiş safkan Khaadem ilk Grup 1 zaferine imza atarken, toplamda ise 30. startında 8. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

 

Royal Ascot yarış festivalinin 4. ve 5. gününde gerçekleştirilen diğer Grup koşularda alınan sonuçlar ise şöyle oldu:

 

4. GÜN

 

G3 Albany Stakes – 1200m Çim – 2 yaşlı dişi İngilizler

Porta Fortuna (Caravaggio – Too Precious / Holy Roman Emperor) – Frankie Dettori

G2 King Edward VII Stakes – 2400m Çim – 3 yaşlı İngilizler

King of Steel (Wootton Bassett – Eldacar / Verglas) – Ryan Moore

5. GÜN

G2 Hardwicke Stakes – 4+ yaşlı İngilizler – 2400m Çim

Pyledriver (Harbour Watch – La Pyle / Le Havre) – P. J. McDonald

 

G3 Jersey Stakes – 3 yaşlı İngilizler – 1400m Çim

Age of Kings (Kingman – Turret Rocks / Fastnet Rock) – Wayne Lordan

 

i3vvkhfsoqb9kymtde6nrlsy.jpg

nij42rp1bkmmwcnjhawgdols.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.