Royal Ascot yarış festivali başladı

Royal Ascot yarış festivali başladı

Royal Ascot festivalinin ilk gününde G1 Queen Anne, G1 King’s Stand Stakes ve G1 St. James’s Palace Stakes gibi birbirinden önemli koşular gerçekleştirildi.

TJK TV 2 Yurtdışı Youtube kanalından naklen yayınlanan ve üzerine ülkemizden müşterek bahis kabulü yapılan festivalin ilk gününün ilk Grup 1 mücadelesi, TSİ 16:30’da koşulan ve orta mesafenin başarılı atlarını bir araya getiren G1 Queen Anne Stakes idi. Sheikh Mohammed Obaid Al Maktoum’un sahibi olduğu, Kevin Ryan’ın antrene ettiği Triple Time (Frankel – Reem Three / Mark of Esteem) jokeyi Neil Callan idaresinde galibiyete ulaşan isim oldu.

Triple Time’ın kazandığı G1 Queen Anne Stakes’i izlemek için tıklayınız.

Kariyerinin ilk Grup 1 birinciliğine sürprize imza attığı Queen Anne Stakes ile birlikte Triple Time, 7. startında 4. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

İlk günün bir diğer Grup 1 yarışı olan G1 King’s Stand Stakes’te  Archie Watson’ın antrene ettiği Bradsell (Tasleet – Russian Punch / Archipenko) jokeyi Hollie Doyle idaresinde birinciliğe ulaştı.

Bradsell’in kazandığı G1 King’s Stand Stakes’i izlemek için tıklayınız.

Özlediği birinciliğe ulaşıp kariyerinin ilk G1 zaferine imza atan Bradsell, toplamda ise 6. startında 3. galibiyetini elde etti.

Günün bir diğer G1 yarışı ise 3 yaşlı tayların katıldığı, 1600 metre çim pistte düzenlenen G1 St James’s Palace Stakes idi. Son metrelere kadar seyir zevki yüksek bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuda Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Paddington (Siyouni – Modern Eagle / Montjeu) jokeyi Ryan Moore ile galibiyete ulaştı.

 

2023 yılı G1 St James’s Palace Stakes’i izlemek için tıklayınız.

 

2 Eylül 2022 günü İngiltere-Ascot’ta kariyerine 5. olarak başlayıp ilk ve tek mağlubiyetini alan Paddington, 13 Ekim günü İrlanda-Curragh’da Maiden’a veda etti. Sezona bu yıl Mart ayında Naas’ta kazanıp başlayan tay, Mayıs ayının ilk gününde ise yine aynı pistte Listed koşu kazandı. Son startında G1 Irish 2000 Guineas’de zafere ulaşan Paddington G1 St James’s Palace Stakes ile birlikte üst üste ve toplamda 5. birinciliğine ulaştı.
 

zjrlmba7pufrk6n51xj3iksg.jpg

ztms1mxe3nxehlw8qjfpjcgd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.