Prof. Selahattin Batu Koşusu'nu General Briella üst üste ikinci kez kazandı

Prof. Selahattin Batu Koşusu'nu General Briella üst üste ikinci kez kazandı

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden kum pistte start aldı.

2023 yılı Prof. Selahattin Batu Koşusu'nu, Mert Ali Karabulut'un sahibi olduğu General Briella (General Quarters - Smart Angel / Fast Company) geçen sene olduğu gibi jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde kazandı. Berdan Yerlikaya yetiştirmesi, Erdal Akyavuz'un antrene ettiği kır dişi tayın bu birinciliği 9'u Açık koşu zaferi olmak üzere toplamda 11. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

10 safkanın boy gösterdiği koşuya jokeyi Hışman Çizik idaresinde katılan Prenses Sylvester (Mr. Owen - Lady Slyvester / Elusive Quality) ikinci olurken, Speedy Eda (Dutyfree - Stella Gold / Strike The Gold) İsa Akyavuz ile üçüncülük elde etti. Jokeyi Müslüm Çelik idaresinde start alan Mind And Life (Captain Rio - Distortress / Distorted Humor) dördüncü sırada yer alırken, Diomedea (Temelhan - Cassowary / Unaccounted For) Erhan Aktuğ ile mücadeleden beşinci olarak ayrıldı.

Koşunun galibi General Briella için bitiriş derecesi 1.33.96 olurken, farklar 7 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy - 4,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Prof. Selahattin Batu

1905 yılında Çanakkale'de doğan Selahattin Batu, 1925 yılında İstanbul Yüksek Veteriner Okulu'ndan mezun oldu. Ardından aynı okulda asistan olarak görev yaptı. 1927 yılında Ziraat Bakanlığı tarafından Almanya'ya gönderilen Batu, Hannover Yüksek Veteriner Okulu ve Berlin Ziraat Fakültesi'nde uzmanlık eğitimi aldı. Zootekni ve genetik alanlarında doktorasını vererek yurda döndü. 1933 yılında İstanbul'daki Yüksek Veteriner Mektebi'nin Ankara'ya nakledilmesiyle kurulan Yüksek Ziraat Enstitüsü ve Veteriner Fakültesi'nin Zootekni Enstitü Şefi oldu. 1941 yılında profesör unvanını aldı. 1943 yılında milletvekili seçilen Batu, TBMM'nin 7. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Ardından üniversitedeki görevine geri dönen Selahattin Batu, uzun yıllar zootekni profesörü olarak görevini sürdürdü. 1969 yılında emekli olan Prof. Selahattin Batu, aynı zamanda şiir, gezi, deneme, makale, oyun ve çeviri alanında pek çok eser verdi. Suut Kemal Yetkin ile Sanat ve Edebiyat Gazetesi'ni çıkararak yönetiminde görev aldı. Türk atçılığı üzerine geniş kapsamlı araştırmaları bulanan Batu, birçok veteriner hekimin yetişmesine katkıda bulundu. 1973 yılında vefat eden akademisyen, siyasetçi, edebiyatçı Prof. Selahattin Batu'yu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ebmaprjgzmy0fvl3cgnkfotq.jpg

pnw591sbvkjoem3b7ltzIyq8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.