Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusu’nu Cansucan kazandı

Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusu’nu Cansucan kazandı

2 yaşlı dişi İngiliz taylarının 1200 metre çim pistteki mücadelesinden, Hale Ekmekçi Emre’nin yetiştirdiği, Umut Hepsağ’ın sahibi olduğu Cansucan (Mendip - Beybushka / Lion Heart) jokeyi Gökhan Kocakaya’yla galip ayrıldı. İbrahim Bekiroğulları antrenesindeki doru dişi tay, beşinci startında üçüncü galibiyetini elde etti.

Princess Diana (Trappe Shot - Win Star Win / Win River Win) koşunun ikincisi olurken, My Little Girl (Piano Sonata - Vapour Musing / Manduro) üçüncü, Montresta (Trappe Shot - Fly So Free / Yonaguska) dördüncü, Llevame Contigo (Paco Boy - Kösem Sultan / Sri Pekan) da beşinci sırada yer aldı.

Cansucan için koşudaki bitiriş derecesi 1.12.86 olarak kayıtlara geçerken, farklar Boyun - 1 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Kulübümüz Asli Üyesi Hayrettin Karamazı’ya kupasını, merhumun kızı Zeynep Ramazanoğlu takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Selman Taşbek ile davetliler de katıldı.

 

Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu

1924 yılında Adana'da doğan Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu, Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1950 yılında aynı fakültede asistan olarak çalışmaya başladı. 1968 yılında profesör unvanı alan Ramazanoğlu, Birleşmiş Milletler bursu ile Paris'e gönderildi. Necker, Saint Antoine ve Foch Hastanelerinde organ nakli üzerine çalışmalar yaptı. Türkiye’ye döndüğünde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Transplantasyon Ünitesi’ni kurulmasına öncülük etti ve ilk böbrek naklini gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Kurumu üyesi olan Ramazanoğlu, 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Uzun yıllar atçılık ve yetiştiricilik yaptı. 1981 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ifjwaj64fk7qygpgexl2sx80.jpg

eokra5fvlgwtu9haht2kz8cs.jpg

527t4eqyuoutnzvidhmlhgaf.jpg

2hjzwsexd3ejcwvg6sdI7rtq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.