Pertevniyal Koşusu’nda galibiyet Vizigot’un oldu

Pertevniyal Koşusu’nda galibiyet Vizigot’un oldu

4+ yaşlı safkan Arap atlarının 1400 metre sentetik pistteki nefes kesen mücadelesinden, Berkant Gökçe idaresinde yarışa katılan Vizigot (Kaizbert - Sorkun Kız / Haberbatur) galibiyetle ayrıldı. Mert Yayıncılık Ltd. tarafından yetiştirilen, Mert Çelik’in sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Erkut Koca’nın üstlendiği 5 yaşındaki kır at, 35. startında 10. galibiyetini elde etmiş oldu.

Yarışın son metrelerindeki büyük çekişmeden, Rock Iron (Sultan De Faust - Nargüzeli / Yavuzca) isimli safkan, burun farkıyla ikinci olarak ayrılırken, Ülgenbey (Kaizbert - Kutlu Sultan / Gobakbey) üçüncü, Kurtoba (Kaizbert - Filfil / Kırımhan) dördüncü, Arapoviç (Artos - Bağgüzeli / Kayhanbey) de beşinci sırada yer aldı.

Kazanan Vizigot için bitiriş derecesi 1.34.69 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise Burun - 1 Boy - 1 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, Pertevniyal Spor Kulübü Başkanı Abdullah Ercanlı, kazanan atın sahibi adına Zeynep Doğan’a kupasını takdim etti.

Pertevniyal Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Zıllıoğlu, safkanın antrenörü adına Zeynep Doğan’a ödülünü takdim etti.

Kazanan atın aprantisi Berkant Gökçe’ye ise ödülünü, Pertevniyal Spor Kulübü II. Başkanı Süleyman Arat takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce, Denetim Kurulu Başkanımız Armağan Turhan ve davetliler de katıldı.

 

Pertevniyal Spor Kulübü

1872 yılında İstanbul'un Aksaray semtinde Valide Mektebi adıyla kurulan Külliye, Sultan II. Mahmud'un eşi, Osmanlı Devleti Padişahı Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır. Kuruluşundan itibaren, yaklaşık 70.000’in üzerinde mezun vererek ülkemize her sahada değer katan eğitim kurumu, 1960 yılında Pertevniyal Lisesi öğretmen ve mezunlarının girişimiyle “Pertevniyal Spor Kulübü”nü bünyesine eklemiştir. Pertevniyal Spor Kulübü, okçuluk, atletizm, güreş, halter, boks, bisiklet, basketbol, voleybol, hentbol gibi branşlarında faaliyet göstermekte olup birçok defa İstanbul ve Türkiye Şampiyonluğu elde etmiştir. Amacı, ahlaklı ve sporsever bireyler olarak gençleri ülkemize kazandırmak, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar yapmak olan Pertevniyal Spor Kulübü, bugüne kadar birçok Milli sporcu, antrenör, beden eğitimi öğretmeni, hakem ve spor yöneticisi yetiştirmiştir. Ayrıca Aydın Boysan, Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu, Cemil Meriç, Halit Kıvanç, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Namık Kemal gibi değerli isimler de eğitim kurumunun mezunlarındandır.

 

ikwzyjzey7sgco2du40qjnrl.jpg

Inwaiz1x2le4utkp9h7dpbcm.jpg

6tn2h9zxveozqbwrmIx0fpgc.jpg

5mgoacovkyjvhbizj081btwf.jpg

xgfyeu9hkm6qmf52itc0wpbg.jpg

bwsmvyfgxodstzfglaj3y0ar.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.