Özdemir Atman Koşusu'nun galibi Bizim İçin oldu

Özdemir Atman Koşusu'nun galibi Bizim İçin oldu

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış 2100 metre mesafe çim pistte koşuldu.

2023 yılı Özdemir Atman Koşusu'nda jokeyi Gökhan Gökçe ile start alan, Dinçer Mutlu'nun sahibi olduğu Bizim İçin (Papa Clem - Miss Queen / Mountain Cat) galibiyete uzandı. Şevket Berberoğlu yetiştirmesi, Cemil Turan'ın antrene ettiği doru dişi tay elde ettiği bu neticeyle start almış olduğu ilk Grup koşudan zaferle ayrılmayı başarırken toplamda 2. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız koşuya jokeyi Müslüm Çelik ile katılan Arya Sansa (Kaneko - Flawless Victory / Victory Gallop) ikincilik elde ederken, Pranayama (English Channel - Alnawaibi / A.P. Indy) Gökhan Kocakaya idaresinde tabelanın üçüncü basamağında yer aldı. Jokeyi Özcan Yıldırım ile mücadeleye katılan Horror (Torok - Neferu / Unaccounted For) dördüncü olurken, The Love I Need (Torok - All I Need / Dehere) Halis Karataş idaresinde beşinci olarak pistten ayrıldı.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 2.11.89 olurken, farklar Burun - 2 Boy - Baş - Burun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Koray Terzi'ye kupasını, merhumun kızı ve Kulübümüz Asli Üyesi Esra Atman takdim etti.



Şeref Tribünü'ndeki törene; Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, Genel Saymanımız Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk, Gülnur Gülerce ve Selman Taşbek, eski başkanlarımızdan Umur Tamer, Kulübümüz Asli Üyeleri Alim Melih Kura ve Duygu Fatura ile davetliler de katıldı.

Özdemir Atman

Türkiye'de atçılığın öncülerinden Ahmet Atman'ın oğlu olan Özdemir Atman, 1924 yılında Ayvalık'ta doğdu. Lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladı. Ardından ABD'de Cornell Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği eğitimi aldı. 1950 yılında kurulan Türkiye Jokey Kulübü'ne 1951 yılında Asli Üye seçildi. 1967-1968, 1987-1990 yıllarında Başkan olarak görev alan Atman, yenilikçi görüşleriyle Türk atçılığının bugünkü çağdaş ve ileri ülkeler seviyesine gelmesinde önemli bir rol oynadı. 1952'de Virago, 1991'de Abbas, 1996'da Bold Pilot isimli safkanlarıyla başta Gazi Koşusu olmak üzere sayısız başarılara imza atan eski başkanlarımızdan Özdemir Atman'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

k2unbaugc6txqvofm0byjhdz.jpg

uocy1wvegnpzumI7rfo09kwx.jpg

ifwaoq5kfmkcqmbzxsvar3eh.jpg

kpur94Itmfy0bjghlelvwwkn.jpg

jlhuz9k0z6lbhIbuarfjtngk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.