Nevzat Zaimoğlu Koşusu'nu İsyan Ateşi kazandı

Nevzat Zaimoğlu Koşusu'nu İsyan Ateşi kazandı

3 yaşlı safkan Arap taylarının boy gösterdiği yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Nevzat Zaimoğlu Koşusu'nu Mehmet Nur Becene'nin sahibi olduğu İsyan Ateşi (Serhantay - Yuna / Sam-Ay) aprantisi Eray Çizik idaresinde kazandı. Hamit Geçgel yetiştirmesi, Salih Becene'nin antrene ettiği al erkek tay sergilediği performansla kariyerinde 4. kez galibiyet sevinci yaşamış oldu.

11 safkanın katılım gösterdiği mücadelenin ikincisi Soyluşah (Uçanbey - İkbalim / Yaşarcık) olurken, Rüzgar Barış (Güntay - Nazlı Gelin / Haberbatur) üçüncü, Uçankutlutay (Uçarer - Taykutlu / Kutlu Er) dördüncü, Ömürünoğlu (Kayayürekli - Ömürçınarı / Berksoy) da beşinci sırada koşuyu tamamladı.

Yarışın galibi İsyan Ateşi için bitiriş derecesi 1.32.59 olurken, farklar 1 Boy - 2 Boy - 2,5 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mehmet Nur Becene'ye ödülünü merhumun oğlu Mehmet Zaimoğlu verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ve davetliler de katıldı.
 

Nevzat Zaimoğlu

1927 yılında Elazığ'da doğan Nevzat Zaimoğlu, İstanbul Kabataş Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Ticaret hayatına atılan Zaimoğlu, uzun yıllar sanayi sektöründe faaliyet gösterdi. Ağabeyi, Talat Zaimoğlu gibi yarış atlarına olan ilgisi sebebiyle yarış ve yetiştiriciliğe başladı. Yetiştirdiği ve koştuğu safkanlarla birçok önemli koşu kazandı. Tulşah isimli safkanıyla 1973 yılı Hatay Koşusu'nu, Tulrah ile 1979 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Koşuşu'nu ve Tulhak ile 2. kez 1981 yılı Hatay Koşusu'nu kazanma başarısı gösterdi. 1987 yılında aramızdan ayrılan Nevzat Zaimoğlu'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

cl69oijfkzwv1ron3srbb5t8.jpg

cvqtbgro6bnrxuqj7dfgoIkv.jpg

esy2jxhnvmu9cbape8frgttw.jpg

ilhqgt7uIryczqvenmrtexjf.jpg

3bpyr6eg0a8p9dwyqtolzqvz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.