Merhum Asli Üyemiz Münir Köseoğlu'nu saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz Münir Köseoğlu'nu saygıyla anıyoruz

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenecek mücadele 2400 metre mesafe üzerinden çim pistte start alacak.

2023 yılı Münir Köseoğlu Koşusu'na; Oklahoma, Rotovatör, Cix Life, Snellman, Run For Happiness, Ambargo, Powership ve Higebz isimli safkanlar katılacak.

Münir Köseoğlu

1922 yılında Sakarya 'da doğan Münir Köseoğlu, Deniz Harp Okulu 'ndan mezun oldu. Öğrenciliği sırasında başladığı atletizm spor dalında milli atlet olarak Türkiye ve Avrupa 'da birçok derece aldı. Sporu bıraktıktan sonra atletizm hakemliği yapan Köseoğlu, Deniz Kuvvetleri 'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1957 -1958 yılları arasında ABD 'de ihtisas yaptı ve Deniz Harp Akademisi 'ne girdi.1960 yılında Milli Birlik Komitesi Üyeliğine seçildi. İsveç Büyükelçiliği 'ne danışman olarak atandı. At sahipliği de yapan Köseoğlu, 1978 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2002 yılında aramızdan ayrılan Münir Köseoğlu 'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

bdk6ahbd3ucv8pma0eqlewsc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.