Karadeniz Koşusu’nda zafere ulaşan Chaika oldu

Karadeniz Koşusu’nda zafere ulaşan Chaika oldu

Farklı jenerasyonların başarılı temsilcilerini bir araya getiren, 3+ yaşlı dişi İngilizlere mahsus yarışa 11 safkan katıldı. Baştan sona üst düzey bir mücadeleye sahne olan koşuyu, Fedai Kahraman’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, antrenörlüğünü ise Kadir Baltacı’nın üstlendiği Chaika (Marcavelly - Queen Regent / Medaglia D'oro) jokeyi Vedat Abiş’le kazandı. İlk Grup 1 koşu galibiyetini elde eden 3 yaşındaki doru dişi tay, son startında Gazi Koşusu’nu üçüncü sırada tamamlamıştı.

2023 yılı Karadeniz Koşusu’nu (Açık-G1/D) izlemek için tıklayınız.

Son metrelerdeki nefes kesen mücadeleden Akın Sözen idaresindeki Valley Of Flowers (Native Khan - Lily Of The Valley / Haafhd) burun farkıyla ikinci olarak ayrılırken, startta iki boy kadar oyalanan Snow Bird (General Quarters - Cutie's Rosie / Discreet Cat) Mehmet Salih Çelik ile üçüncü, onun ardında General Briella (General Quarters - Smart Angel / Fast Company) Mehmet Akyavuz’la dördüncü, Prenses Sylvester (Mr.Owen - Lady Sylvester / Elusive Quality) da Hışman Çizik’le beşinci oldu.

Kazanan Chaika için 1600 metre çim pistte bitiriş derecesi 1.34.97 olarak kayıtlara geçti. Koşudaki farklar ise Burun - 1 Boy - Burun - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi adına Bekir Özçete’ye kupasını Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya takdim etti.

Özgür Kaya, kazanan safkanın jokeyi Vedat Abiş ve antrenörü Kadir Baltacı’ya da plaketlerini takdim etti.

 

umpa83lnkvjw1dfIeozsbsjc.jpg

qskl6oc3benzwayyIgxxh1ui.jpg

av5sw80fflmhrtc2ux64odea.jpg

tqgqvruyjsc7whfyaxzsol54.jpg

m1hI5oe6w3tfzp2lat8yqzdn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.