İstiklal Savaşı Koşusu'nda zafere Derya Ateşi uzandı

İstiklal Savaşı Koşusu'nda zafere Derya Ateşi uzandı

İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 32. yarış gününde, 4 yaşlı safkan Arap atlar 2100 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verdi.

2023 yılı İstiklal Savaşı Koşusu'nu, Ömer Bilir'in sahibi olduğu Derya Ateşi (Turbo - Özberfin / Demirkazık) jokeyi Akın Sözen idaresinde 2.20.81'lik dereceyle zaferle noktaladı. Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Ümit Arslan'ın antrenörlüğünü üstlendiği kır erkek safkan sergilediği performansla kariyerinin 2. G1 zaferini hanesine yazdırırken, toplamda 4. birinciliği kazandı.

Yarışı izlemek için tıklayınız.
 

Birbirinden iddialı 16 safkanın katılım gösterdiği koşuda Uçan Adam (Turbo - Uçan / Caş) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde pistten ikincilikle ayrılırken, Kurşunili (Silah - Moğolgülü / Sülo) Vedat Abiş ile tabelanın üçüncü basamağında yer aldı. Jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde start alan Deniz Efe (Altaha - Ahubere / Caş) koşuyu dördüncülükle noktalarken,  Demirberke (Turbo - Badekızım / Demirkazık) Hışman Çizik ile beşincilik elde etti. Koşuda farklar ise 2 Boy - Baş - 1,5 Boy - 3,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Ömer Bilir'e kupasını 3. Kolordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Tolga Genç takdim etti.

3. Kolordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Tolga Genç ayrıca kazanan safkanın antrenörü adına Ömer Bilir'e bir de plaket verdi.

Tuğgeneral Tolga Genç kazanan safkanın jokeyi Akın Sözen'e de plaket takdiminde bulundu.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve Asli Üyemiz Prof. Dr. Can Polat Eyigün de katıldı.

İstiklal Savaşı

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla resmi olarak başlayan İstiklal Savaşı, 4 yıllık çok cepheli askeri ve siyasi bir mücadelenin sonucunda Lozan Barış Antlaşması ile sona ermiştir. Bu süreçte Misak-ı Milli sınırlarına büyük ölçüde ulaşılmış, yabancı devletlerin memleket üzerindeki ekonomik baskıları kaldırılmış ve cumhuriyetle yönetilen yeni bir Türk devleti doğmuştur. Başta milli mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

s3mhy4j8ncdyrh6lev9xcqfg.jpg

Ima19xhi8lnzouk3oyt2utv7.jpg

rd8bp59kfs6nfbhxvoyw1qgi.jpg

7asxhrgjbjltpcn2inezm8uy.jpg

dzwwblr8e2anuiIytofhum46.jpg

hs3lomvro0aggteb8yy6zlrn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.