Eski başkanlarımızdan Sadun Eşref Güney Atığ’ı saygıyla anıyoruz

Eski başkanlarımızdan Sadun Eşref Güney Atığ’ı saygıyla anıyoruz

2 yaşlı İngilizlere mahsus 1200 metre çim pistteki yarış, günün 6. mücadelesi olarak saat 16.30’da yapılacak. Koşuda start alacak 11 tay şöyle; Blue Sunset, Çaldıran, Demirat, Hardold, King Gökhan, Oğlumsun, Zephyr West, Afrozy, Famous, Princess Diana ve Yablanitsa.


2022 yılı galibi Yaparsın Oğlum

 

Sadun Eşref Güney Atığ

1927 yılında İzmit’te doğan Sadun Eşref Güney Atığ, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. 1949 yılında Türkiye’deki en genç atçılardan biri olarak camiaya adım atan Atığ, at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1969 yılından itibaren Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulunda birçok kez görev aldı. 1972 - 1975 ve 1979 - 1980 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. At sahibi, yetiştirici ve yönetici olarak Türk yarışçılığının gelişmesinde önemli roloynayan Atığ’ın sahibi olduğu Sadettin isimli safkanı G1 Erkek Tay Deneme, yarışçılığımızın derbisi G1 Gazi Koşusu ve G1 Ankara Koşusu’nu kazanarak yarışçılık tarihimizin ilk Triple Crown galibi safkanı oldu. Sadettin ile G1 Çaldıran, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TJK Koşuları’nı da kazanan Atığ’ın sahibi olduğu Erhan, Gülistan, Güldiken ve Suzan gibi G1 koşu galibi safkanlar ile birçok önemli koşuda galibiyet sevinci yaşadı. 1980 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Sadun Eşref Güney Atığ’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

d04jxzfr2niIdsauga1pe8bw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.