Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

Newmarket’te July Festival sona erdi

Bu yıl 13-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Newmarket’teki July Festival son gün koşularıyla tamamlandı.

İngiltere’de sezonun en önemli sprint koşularından olan ve tarihte daha önce Green Desert (1986), Anabaa (1996), Oasis Dream (2003) gibi isimlerin de kazandığı G1 July Cup bu yıl July Festival’in son gününde gerçekleştirildi. Sonucu merakla beklenen yarışı Julie Camacho’nun antrene ettiği Shaquille (Charm Spirit – Magic / Galileo) jokeyi Rossa Ryan ile kazanmayı başardı.

G1 July Cup’ı izlemek için tıklayınız.

Geçen yıl 2 yaşlı olarak York’ta kariyerine başlayan tay, Chaldean’in kazandığı ikinci startında ilk ve tek mağlubiyetini almıştı. Katıldığı son 6 koşudan da birincilikle ayrılan safkan, G1 Commonwealth Cup’ın ardından G1 July Cup ile birlikte kariyerinin 8. startında ikinci Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını ise 7’ye çıkardı. 

Festival kapsamında düzenlenen bir diğer G1 yarış olan Falmouth Stakes’i ise John & Thady Gosden’ın antrene ettiği Nashwa (Frankel – Princess Loulou / Pivotal) jokeyi Hollie Doyle ile kazanmayı başardı.

G1 Falmouth Stakes’i izlemek için tıklayınız.

Geçen yıl G1 Prix de Diane ve G1 Nassau Stakes’ten birincilikle ayrılan Nashwa, G1 Falmouth Stakes ile birlikte kariyerinin 3. Grup 1 zaferine ulaşmış oldu.

G1 Diana Stakes’i Whitebeam kazandı

Yaz sezonunda birbirinden önemli koşuların gerçekleştirildiği ABD-New York’taki tarihi Saratoga Hipodromu’nda sezonun ilk Grup 1 yarışı 15 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi. Son metrelere kadar birincilik mücadelesinin sürdüğü G1 Diana Stakes’te son sözü söyleyen isim  Chad Brown’ın antrene ettiği, jokey Flavien Prat ile start alan Whitebeam (Caravaggio – Sleep Walk / Oasis Dream) oldu.

2023 yılı G1 Diana Stakes’i izlemek için tıklayınız.

 Sürprize imza atarak, favori olarak koşuya katılan ahırdaşı In Italian’ı mağlup eden Whitebeam, kariyerinin ilk G1 zaferine ulaştı. Kariyerinde daha önce İngiltere ve Fransa’da da start alan kır kısrak, toplamda ise 5. birinciliğine imza attı.

G1 Grand Prix de Paris’te kazanan Feed The Flame oldu

Fransa’da sezonun önemli mücadelelerinden biri olan G1 Grand Prix de Paris bu yıl 14 Temmuz Cuma günü ParisLongchamp Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Pascal Bary’nin antrene ettiği Feed The Flame (Kingman – Knyazhna / Montjeu) jokey Cristian Demuro ile bu önemli koşuda galibiyete ulaşan isim oldu.

G1 Grand Prix de Paris’i izlemek için tıklayınız.

2 yaşlı olarak start almayan ve Nisan ayında katıldığı ilk iki yarışını kazanarak kariyerine başlayan Feed The Flame son startında ise cezalı kayıt yaptırdığı Fransız Derbisi’nde start aldı. 4. olarak tamamladığı Prix du Jockey Club’ın ardından G1 Grand Prix de Paris ile birlikte ilk G1 zaferini hanesine yazdıran Feed The Flame toplamda ise 3. birinciliğine ulaştı.

 

 

 

b1kp0etfshuyzvukplfhodjq.jpg

l5uqptrnhwjrs8kdimhbs1ae.jpg

p93lvb5aptsthfrgql28Ifcm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.