Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler

2 Temmuz Pazar günü İrlanda’da derbi heyecanı yaşandı. Curragh Hipodromu’nda gerçekleştirilen İrlanda Derbisi’ni bu yıl Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu Auguste Rodin (Deep Impact – Rhododendron / Galileo) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı. Aidan O’Brien’ın antrene ettiği safkanlar ise koşuda ilk 4 sırayı elde etti.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

2400 metre çim pistte gerçekleştirilen derbide bu yıl 3 yaşlı 9 tay start aldı. Koşuda ikinciliği Adelaide River (Australia – Could It Be Love / War Front) elde ederken, Covent Garden (Galileo – Inca Princess / Holy Roman Emperor) üçüncü, Peking Opera (Galileo – Bugle / War Front) ise dördüncü oldu.

1 Haziran 2022 günü İrlanda-Curragh’da ikinci olarak kariyerine başlayan Auguste Rodin, 2 Temmuz günü Naas’ta kazandı. 10 Eylül 2022 günü Leopardstown’da G2 Juvenile Stakes’i önde tamamlayan tay 2 yaşlı olarak Ekim ayında İngiltere-Doncaster’da G1 Vertem Futurity’i kolay kazanıp yılı galibiyetle noktaladı. Bu yılki ilk startı olan G1 2000 Guineas’e favori olarak gelen ancak koşuyu çok gerilerde tamamlayan Auguste Rodin, son startında ise G1 Epsom Derby’den zaferle ayrılmıştı. Irish Derby’i de kazanıp duble yapan tay bu koşuyla birlikte kariyerinin 7. startında 3. Grup 1 zaferine ulaşırken toplam galibiyet sayısını da 5’e çıkardı.

154. Alman Derbisi’nde zafer Fantastic Moon’un oldu

Almanya’nın Hamburg Hipodromu’nun ev sahipliğinde bu yıl 154.sü koşulan G1 Deutsches Derby’i (Alman Derbisi) Liberty Racing’in sahibi olduğu, Sarah Steinberg’in antrene ettiği Fantastic Moon (Sea The Moon – Frangipani / Jukebox Jury) jokeyi Rene Piechulek ile kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Son metrelere kadar birincilik mücadelesinin sürdüğü koşuda kazanan safkanın ardında Mr Hollywood (Iquitos – Margie’s Music / Spinning World) ikinci olurken, üçüncülüğü Weracruz (Cracksman – Winnemark / Lando), dördüncülüğü ise Winning Spirit (Soldier Hollow – Wamika / Shirocco) elde etti.

2 yaşlılığında katıldığı Münih ve Köln’deki ilk iki yarışını kazanıp sezonu namağlup noktalayan Fantastic Moon, bu yıl 1 Mayıs’ta ilk kez yine Münih’te G3 koşu için piste çıktı. Üçüncü olarak ilk ve tek mağlubiyetini alan tay, son startında ise G3 Derby Trial’den birincilikle ayrılmıştı. G1 Deutsches Derby ile beşinci startında üçüncü Grup koşu galibiyetine imza atan safkan, ilk Grup 1 zaferini de hanesine yazdırmış oldu.

 

djdo9ft4hs7jqqlw5ckkarlg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.