Dr. Ender Aydıner Koşusu'nun galibi Operasyon oldu

Dr. Ender Aydıner Koşusu'nun galibi Operasyon oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği yarış, 1200 metre mesafe çim pistte düzenlendi.

2023 yılı Dr. Ender Aydıner Koşusu'nu, Sercan Kavuşan'ın sahibi olduğu Operasyon (Scarface - Lisowska / Sri Pekan) jokeyi Vedat Abiş idaresinde galibiyetle noktaladı. Kemal Kurt yetiştirmesi, Turgut İbiş'in antrene ettiği 3 yaşındaki doru dişi tayın elde ettiği bu sonuç yarış hayatının 3. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemiz adına koşulan mücadelede Princess Khan (Native Khan - Vincero / Mountain Cat) pistten ikincilikle ayrılırken, Seriday (Victory Gallop - Steel Cat / Mountain Cat) üçüncü, Rose Queen (Luxor - Setryn / Strike The Gold) dördüncü, Special One (Kaneko - Arc En Ciel / Common Grounds) da beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Yarışın galibi Operasyon için bitiriş derecesi 1.11.88 olurken, farklar 3 Boy - 1 Boy - 2 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Serdar İbiş'e kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk verdi.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce, Selman Taşbek ve Can N. Güven, Asli Üyelerimiz Duygu Fatura ve Kemal Arif Turan ile Kulübümüz Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Sonnur Karakurt ve davetliler de katıldı.
 

Dr. Ender Aydıner

1939 yılında Edirne'de doğan Ender Aydıner, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Edirne'de Hükümet Tabibi, Sağlık Ocağı Baştabibi, Grup Başkanı, Müdür Vekili olarak görev yaptı. 1976 yılında ihtisas sınavını kazandığı Şişli Etfal Hastanesi'nde, 1980 yılında Başasistan oldu. Ardından kendi girişimiyle kurulan Şişli Aile Planlaması Eğitim Uygulama ve Araştırma Kliniği'nde uzun yıllar Başhekim olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, İstanbul Sağlık Müdür Vekili, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. 2001 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Dr. Ender Aydıner, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi ve Muhasip Üye olarak görev yaptı. 2020 yılında aramızdan ayrılan Dr. Ender Aydıner'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

o1ajw6xfwbvg7udm4s8q9kln.jpg

j0qqcutolfcznadsbzyyumj4.jpg

oypnbjvhsxuuz5j4gyxs6aag.jpg

fxndkp9blheq2vacjgeum106.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.