Demirci Akıncıları Koşusu'nu Uygar Bey Kazandı

Demirci Akıncıları Koşusu'nu Uygar Bey Kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1800 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Demirci Akıncıları Koşusu'nu Erman Erdem'in sahibi, Fikret Vatansever'in de yetiştiricisi olduğu Uygar Bey (Cebeltay - Gondor / Unaccounted For) jokeyi Onur Yıldız idaresinde kazandı. Ahmet Olcar'ın antrene ettiği doru erkek tay bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 6'ncı birinciliğini elde etmiş oldu.

8 safkanın start aldığı yarışta Caramel Macchiato (Kaneko - Espresso / Yavuzstar) ikinci olurken, Cantaloupe (Papa Clem - Laik Kız / Common Grounds) üçüncü, Torun Yusuf (Fast 'N' Famous - Lindora / Victory Gallop) dördüncü ve Gutshot (Mali - Lady Smith / Perfect Storm) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Uygar Bey için bitiriş derecesi 1.50.11 olurken, farklar ise 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleşen törende kazanan atın sahibi adına Cengiz Tekinköse'ye ödülünü Demirci Kaymakamı Adem Kaya takdim etti.

Törende kazanan atın sahibi adına Cengiz Tekinköse'ye, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk günün anısına hediye verdi.

Törene İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ve davetliler de katıldı.

Demirci Akıncıları

Kurtuluş Savaşı’nda merkezi Manisa’nın Demirci İlçesi olan 29 ilçe ve 7 ili kapsayan “Akıncılar Bölgesi” olarak adlandırılan bölgenin dağlarında büyük bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Bu destanı yazanlar 24 Aralık 1920'de Demirci Kaymakamı olarak tayin edilen İbrahim Ethem Bey’in liderliğinde savaşan Demirci Akıncılarıdır. Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar TBMM’ye bağlı olarak varlığını sürdüren Kuvâ-yı Milliye hareketi olan Demirci Akıncıları’nın mücadelesi, Sakarya ve Büyük Taarruz Savaşları’nın kazanılmasına da büyük bir katkı sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında Demirci Akıncıları’nın kahramanlıklarını takdir eden Atatürk, Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Bey’e "Akıncı" soyadını vermiştir. Bu koşu vesilesiyle vatan savunmasında gösterdikleri üstün cesaret ve başarılarıyla Cumhuriyet tarihine geçen Demirci Akıncıları'nı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

bxz2t3kqusoytjde9rIbmwfn.jpg

ay8sz7vgcpxq9ohtfxsewndt.jpg

tnqIhkd6xmfmgc2wauyzlie4.jpg

kymp4pdiljI20okadwtcx3qu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.