CUMHURİYETİMİZİN 101. YIL DÖNÜMÜ ATAŞEHİR’DE COŞKUYLA KUTLANACAK

CUMHURİYETİMİZİN 101. YIL DÖNÜMÜ ATAŞEHİR’DE COŞKUYLA KUTLANACAK

Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümü Ataşehir’de büyük bir coşkuyla kutlanacak. 27 - 28 ve 29 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak hazırlanan etkinlikler düzenlenecek.

Ataşehir Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak hazırladığı etkinlikler kapsamında, Tarihçi - Yazar Sinan Meydan ile “Lozan’dan Cumhuriyet’e Çağdaş Türkiye’nin Doğuşu” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşi, 27 Ekim Pazar günü saat 19.00’da başlayacak.

Söyleşinin ardından da Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Cumhuriyet Konseri düzenlenecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

Kutlamaların resmi tören kısmı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Çelenk sunma töreni 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.00'de gerçekleştirilecek. Resmi kutlamalar, 29 Ekim Salı günü saat 10.30’da Ataşehir Bulvarı’nda düzenlenecek öğrencilerin geçit töreni ile devam edecek.

Ataşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar için de çocuk şenliği düzenlenecek. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yeni nesillerle buluşturan “Ataşehir Çocuk Şenliği”, 29 Ekim Salı günü saat 13.00’de Kayışdağı Mahallesi 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda yapılacak.   

29 Ekim Salı akşamı ise, Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ataşehirliler her yıl olduğu gibi, bu yıl da hep birlikte şarkılar ve marşlar eşliğinde yürüyerek Cumhuriyete bağlılıklarını ve coşkularını gösterecekler. Cumhuriyet TIR’ının ardından yürünecek yaklaşık bir kilometrelik bu yürüyüşe Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel önderlik edecek.

Fener alayı yürüyüşü saat 19.30’da Turgut Özal Bulvarı ve Meriç Caddesi kesişiminde (Özgürlük Parkı yakını) başlayacak ve Ataşehir Bulvarı Park 8’de (Mozaik Çarşı önü) sona erecek. Yürüyüşün ardından Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel bir konuşma yapacak, konuşmanın hemen sonrasında ise DJ Del Castio bir DJ performansı sergileyecek.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, tüm vatandaşları Cumhuriyet’in 101. yaşını büyük bir coşkuyla kutlamaya davet ederek, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanı, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizin değerlerini daima yaşatacak, Ataşehir’de Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşacağız” dedi.

Önemli Uyarı: Bazı Yollar Trafiğe Kapalı Olacak

29 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek Fener Alayı Yürüyüşü nedeniyle, Turgut Özal Bulvarı’nın Dereboyu Caddesi ve Migros göbek arasında kalan kısmı ile Ataşehir Bulvarı’nın Migros göbek ve Trendist arasındaki yollar 18.00 – 21.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları önemle rica olunur.

 

Fener Alayı Yürüyüşü

  • Toplanma Noktası;

https://maps.app.goo.gl/EHrD5tPc4r6PTZNN8

  • Bitiş noktası;

https://maps.app.goo.gl/94LrffGKrLN7e7Ah8

 

Servis bilgileri:

Etkinlik alanına ulaşım için şu merkezlerden servisler kaldırılacak:

• Mustafa Saffet Kültür Merkezi

• Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi

• Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi

• İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi

• Kayışdağı Gençlik Merkezi

• Yeni Hayat Gençlik Merkezi

 

Servisler saat 18.30’da merkezlerden etkinlik alanına hareket edecekler, etkinlik bitiminde de aynı merkezlere servislerle geri dönüşler yapılacak.

oyqwly0czjtht6xsmse5bfkg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.