FERHATPAŞA MAHALLESİ İMAR SÜRECİ’NDE ÇÖZÜME YAKLAŞTI: 1/5000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIDA

FERHATPAŞA MAHALLESİ İMAR SÜRECİ’NDE ÇÖZÜME YAKLAŞTI: 1/5000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIDA

Ataşehir Belediyesi, "Yeşil Ataşehir" hedefi doğrultusunda, 12 mahallede imar çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu kapsamda Ferhatpaşa Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planlarının askıya alındığını sosyal medya hesaplarından duyuran Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, bu süreçte vatandaşlara destek olacak, imar bilgilendirme ofisinin de hizmet vereceğini müjdeledi.

Ataşehir Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı işbirliği sayesinde Ataşehir’de imar sorunları tek tek çözüme kavuşmaya başladı. Bu kapsamda Ataşehir’in kronikleşmiş imar sorunlarının kritik bir mahallesi olan Ferhatpaşa’da 1/5000’lik imar planları askıya çıktı.

“Daha Yaşanabilir Bir Ataşehir Hedefi İle Var Gücümüzle Çalışıyoruz”

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ferhatpaşa Mahallesi’nin imar planlarının askıya çıkarılmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Sevgili Ferhatpaşalı komşularım; mahallemizin 1/5000’lik planları askıya çıkarıldı. Detaylı bilgi ve sorularınız için, Salı ve Perşembe günleri Ferhatpaşa Bilim ve Çocuk Merkezimizde planlamacı arkadaşlarımız sizleri bekliyor olacak. Mahallemize hayırlı olsun. Ataşehirimizi daha sürdürülebilir, yaşanabilir bir ilçe yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Ferhapaşa’nın Sorunlarına Yönelik, İmar Planı

Bu süreçte İBB’nin önemli katkı sağladığını ve Ferhatpaşa’nın havza bölgesinde olmasından dolayı planların özenle hazırlandığını belirten Başkan Adıgüzel, sözlerine şöyle devam etti: 

“Biliyorsunuz, Ferhatpaşamız havza bölgesinde bu planlar bu bölgenin hassasiyetine, uygun bir şekilde özenle hazırlandı. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere ve en başta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na Ataşehir halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

İBB ve Ataşehir Belediyesi’nin ortaklaşa çalışması sonucu hazırlanan 1/5000 ölçekli Ferhatpaşa Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı  17 Ocak 2024 tarihinde onaylanmıştı. Şimdi ise, bu planlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Planlama Müdürlüğünce askıya çıkarıldı.

Salı ve Perşembe Günü Bilgilendirme Ofisi Hizmette

Bu aşamadan itibaren başlayan itiraz süreci ile vatandaşlar 18 Kasım 2024 tarihine kadar planlara itiraz başvurularını gerçekleştirebilecek. Ataşehir Belediyesi’nin, vatandaşların bu süreçte merak ettikleri tüm sorulara cevap bulabilmeleri için kurduğu uzman ekiplerden oluşan imar bilgilendirme ofisi de, Salı ve Perşembe günleri Ferhatpaşa Bilim ve Çocuk Merkezinde hizmet verecek.

ivnkeessohzy4qzg098akbmj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.