Celal Bayar Koşusu'nu Go Hero kazandı

Celal Bayar Koşusu'nu Go Hero kazandı

3+ yaşlı başarılı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği yarış, 2400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Günün ve sezonun bu önemli randevusunu; keyifli bir mücadele neticesinde, Ahmet Güzelocak'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu 4 yaşındaki doru erkek safkan Go Hero (Torok - Setryn / Strike The Gold) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Batuhan Turgul tarafından antrene edilen safkan elde ettiği Celal Bayar Koşusu galibiyetiyle kariyerinin 5. birinciliğine ulaştı.



Koşunun videosu için tıklayınız.

6 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Akın Sözen idaresindeki Arts Man (Tizway - Art's Lady / Theatrical) elde ederken, Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) Ayhan Kurşun ile üçüncü, Vedat Abiş ile bu mücadeleye katılan Denso (Torok - Çamsakızı / Ocean Crest) dördüncü ve  Mister Görkem (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) ise Mehmet Akyavuz ile beşinci oldu.

Yarışın galibi Go Hero için bitiriş derecesi 2.32.40 olurken, farklar ise Boyun - 4,5 Boy - 1 Boy - 4,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Ahmet Güzelocak'a kupasını, merhum Celal Bayar'ın torunu Akile Gürsoy verdi. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Selman Taşbek, Asli Üyesi Duygu Fatura ile davetliler de katıldı.

CELAL BAYAR

1883 yılında Bursa’da doğan Celal Bayar, College Francais de I’Assomption’da eğitimini tamamladıktan sonra hukuk ve bankacılık alanlarında çalışmaya başladı. Kurtuluş Savaşı döneminde İzmir Müdafaa-i Hukuk-i Osmaniye Cemiyeti’ne katıldı ve İzmir’in işgaline karşı çalışmalarda bulundu. Balıkesir Kongresi kararı ile Akhisar Cephesi Komutanlığı görevine getirildi. 1920’de toplanan Osmanlı Mebusan Meclisi’ne, Saruhan Sancağı Milletvekili olarak katıldı. I. Büyük Millet Meclisi’nde, Bursa Milletvekili olarak görev alan Bayar, 1921 yılında İktisat Bakanı olarak atandı.

1923 yılında İzmir’den Milletvekili seçilen Bayar, 1924 yılında Türkiye İş Bankası’nı kurarak 1932 yılına kadar Genel Müdürlük görevini yürüttü. 1937 - 1939 yılları arasında Başbakanlık yaptı. Daha sonra siyasi yaşamını İzmir Milletvekili olarak sürdürdü. 1946 yılında Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan ile birlikte Demokrat Parti’yi kurdu ve parti başkanlığına getirildi. Demokrat Parti’nin 1950 seçimlerini kazanmasından sonra 22 Mayıs 1950 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı seçilerek, 10 yıl boyunca görevini sürdürdü. Atlara ve at yarışlarına olan ilgi ve sevgisi ile çağdaş yarış ve yetiştiriciliğimizin oluşumu ve Türkiye Jokey Kulübü’nün kuruluşunda etkin rol oynadı. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde at yarışlarını bizzat hipodromdan seyreden Bayar, 1929 yılında Cap Gris Nez isimli atı ile Gazi Koşusu’nu kazandı. 1986 yılında İstanbul’da vefat eden siyasetçi, devlet adamı Celal Bayar’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

sw7yntflevpu612e4dqIbsda.jpg

wprhevwfl01sk57ogs9rluvt.jpg

cgkih3ulrmp7zmjrfwntwzca.jpg

8j2wpu7bh6dryxokvsxq0ufq.jpg

ndxdwlx3yh871bIoumqwousj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.