Bülent Koçak Koşusu'nu Aydost kazandı

Bülent Koçak Koşusu'nu Aydost kazandı

4 yaşlı safkan Arap dişi atlarına mahsus olarak gerçekleşen koşu, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Bülent Koçak Koşusu'nu jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan, Cem Narin'in sahibi ve Mehmet Necdet Narin'in de yetiştiricisi olduğu Aydost (Toşur - Aydoğan / Bilgin) kazandı. Salim Durguç'un antrene ettiği kır at bu galibiyetiyle kariyerindeki 4'üncü birinciliğini kazanmış oldu.

12 safkanın katıldığı koşudan Gözpınarı (Karaüzüm - İncinaz / Yelhan) ikincilikle ayrılırken, Kurşunili (Silah - Moğolgülü / Sülo) üçüncü, Topaz Girl (Kaizbert - Çeviknaz / Özgünhan) dördüncü ve Prenses Di (Güntay - Koşucu / Adanır) de beşinci oldu.

Yarışın galibi Aydost için bitiriş derecesi 1.31.42 olurken, farklar ise 1,5 Boy - Baş - 2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Bülent Koçak

1959 yılında Türkiye Jokey Kulübü’nde çalışmaya başlayan Bülent Koçak, çeşitli kademelerde görev aldı. 1980 yılında Yarışçılık Müdürlüğü’nden emekli oldu. Ardından çeşitli ekürilerde antrenörlük yapan Koçak, at sahibi olarak sahalarda at koştu. 2005 yılında aramızdan ayrılan Bülent Koçak’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

3se0mqb4tzvmo7cbfnrznj2h.jpg

ezwhluorgIklraxzbc8p4nuy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.