Begüm Atman Karataş Koşusu'nu Steel Queen kazandı

Begüm Atman Karataş Koşusu'nu Steel Queen kazandı

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2023 yılı Begüm Atman Karataş Koşusu'nu, Nafiz Çelik'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Steel Queen (Scarface - Lady Akarca / Bosporus) jokeyi Muhammed Mir Bilgin idaresinde kazandı. Doğukan Çelik'in antrenörlüğünü üstlendiği doru dişi tayın bu birinciliği yarış hayatının 5. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşuda Lavender (Oğlum Melih - Agafya / Talip Han) pistten ikincilikle ayrılırken, Filyos (King David - Forgiveness / Sri Pekan) üçüncü, My Pretty Girl (Kafkaslı - Kısrağım / Luxor) dördüncü, Last Tulip (Red Giant - Hayatım / Indigo Red) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Steel Queen için bitiriş derecesi 2.04.60 olurken, farklar 1/2 Boy - 3 Boy - 3,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Feyyaz Çelik'e kupasını kızı Azra Karataş verdi.

Feyyaz Çelik ayrıca kazanan safkanın antrenörü adına plaketini merhum Begüm Atman Karataş'ın kardeşi Asli Üyemiz Esra Atman'ın elinden aldı.

Kazanan atın jokeyi Muhammed Mir Bilgin'e ise plaketini merhum Begüm Atman Karataş'ın oğlu Özdemir Karataş verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, eski Başkanlarımız Muammer Kitapçı ve Behçet Homurlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce, Yüksel Göktürk, Can N. Güven, Selman Taşbek ve Hakan Yücetürk, Asli Üyelerimiz ve davetliler de katıldı.

Begüm Atman Karataş

1966 yılında İstanbul'da doğan Begüm Atman Karataş, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1992-1999 yılları arasında çeşitli bankalarda üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşuna ve Türk atçılığının gelişmesine önemli katkıları bulunan Atman Ailesi'nin 3. kuşak temsilcisi olan Begüm Atman Karataş, babası Özdemir Atman'ın asistanlığını yaptı. At idmanı ve yarış atı yetiştiriciliği konularında tecrübelerini arttırarak, babasının vefatından sonra eküri bayrağını devraldı. 2003 yılında camianın başarılı jokeylerinden Halis Karataş ile evlendi. 2013 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2014 yılında aramızdan ayrılan Begüm Atman Karataş'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Ikzat6cpds5yle94ykl1vbuj.jpg

y4vsdt7stjgbo9eznfrk2qxa.jpg

kpwoxeendjcv3zz7coI6drsr.jpg

6orkm1rujxsfleqtcbv4hgth.jpg

u2mmtvqegbkcrshwl3xji9nb.jpg

hfdctnbdk0vobezujwqrfg6x.jpg

o4saluobx6p9dvfdkmnljaqh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.