Aygırlarımızdan Lion Heart’ı kaybettik

Aygırlarımızdan Lion Heart’ı kaybettik

18 Ocak 2001 tarihinde doğan Lion Heart, kariyerine 2 yaşlı olarak 2003 yılında ABD-Santa Anita’da kazanarak başladı. 2 yıl ve 10 yarış süren kariyeri boyunca Lion Heart birbirinden önemli başarılara imza attı.

2003 yılında G1 Hollywood Futurity’den galibiyetle ayrılan Lion Heart, 2004 yılında G1 Blue Grass Stakes ve G1 Kentucky Derby’de ikinci oldu. Aynı yıl G1 Haskell Invitational Stakes ve G3 Long Branch Breeders' Cup Stakes’te birinciliğe ulaşan Lion Heart, 5 birincilik ve 3 ikincilikle yarış hayatını noktaladı.

2005 yılında Amerika’da haraya alınan ve Kulübümüz tarafından ithal edilerek 2010 yılında aygır kadromuza katılan Lion Heart’ın yurt dışında Grup 1 koşu galibi Bradester, Dangerous Midge, Line of David, Tom’s Tribute, G2 koşu galibi Azul Leon, Bourbon Courage, Kantharos, Know More, Soul Warrior, Uncaptured ve Grup koşu galipleri Agave Kiss, Falling Sky, Heart Ashley, Pretty Prolific, Silent Valor gibi temsilcileri bulunmaktadır.

Ülkemizde Grup 2 koşu galibi Lion Wind, Forever Here, My Freedom, Denizcanım, Last Chance Lady, Açık koşu galipleri Dayım Benim, Grasyas, Karadamar, Yaparsın Oğlum, Yes of Afrika, Adonisim, Casa Grande, Çar Brusk, Emperor Sion, Extra Rumooz, Gürsoyhan, İz Bırakan, Lozan, Magic Moment ve Urla Rüzgarı gibi isimler aygırın başarılı temsilcileri arasında bulunmaktadır. Bugüne kadar ülkemizde 607 yavrusu pistlerde boy gösteren Lion Heart’ın 387 temsilcisi koşu kazanırken, 1379 galibiyet ve yaklaşık 137 Milyon TL’lik toplam kazanca ulaşmışlardır.

Birçok yavrusunun haradaki başarısıyla aygır babası olarak bilinen Lion Heart aynı zamanda kısrak babası olarak da başarılı temsilciler kazandırdı. Aygırın ülkemizde Derya Sultan, She Molf, Tatvan Gülü, Scarce Dancer ve Şahizer gibi kızları, yarışçılığımıza Lead Soldier, Zillion, Romani Kalibre, Nirvana, Mine of Fire ve Bird Nest gibi Açık koşu galibi yavrular vermişlerdir. Aygırın kısrak babası olduğu ülkemizde koşan 197 safkan, toplamda 289 birincilik ve 42 Milyon TL’yi aşan toplam kazanç elde etmiştir.

Uzun yıllar aygır ve kısrak babası olarak yetiştiriciliğimize hizmet eden Lion Heart’ın kan hattından gelen temsilcileri yurt içi ve yurt dışında pistlerde başarılı olmaya devam etmektedir.

 

vdoue4nlpzofuasidmrfIr89.jpg

0ktrbjzev2x9xgrcdyzt1u3c.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.