At Yarışı Yazarları Derneği Koşusu'nda kazanan üst üste ikinci kez Azmantor oldu

At Yarışı Yazarları Derneği Koşusu'nda kazanan üst üste ikinci kez Azmantor oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı At Yarışı Yazarları Derneği Koşusu'nu, Cem Özbelge'nin sahibi olduğu, Gür Özbelge tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Hasan Boyraz'ın üstlendiği Azmantor (Kaneko - Loved By All / Elusive City) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı.

İstanbul'da günün 5. mücadelesi olan koşuda ikinciliği, Gökdenizim (Mendip - Beren Sultan / Artie Schiller) elde ederken, Point Of Finally (Point Of Entry - Awesome Aphra / Awesome Again) üçüncü, El Maestro (Tasleet - Reine Magique / Mount Nelson) dördüncü ve Baba Dallas (Justenuffhumor - Demi Lopez / Luxor) ise beşinci oldu.

Yarışın galibi Azmantor için bitiriş derecesi 1.11.35 olurken, farklar 1,5 Boy - 2 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Selman Taşbek'e kupasını, At Yarışı Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayan verdi. Törene, Kulübümüz Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürlüğü Basın ve Medya Müdür Yardımcısı Timuçin Eriç de katıldı.
 

AT YARIŞI YAZARLARI DERNEŞ„İ

At Yarışı Yazarları Derneği, yarış yazarlarının bir çatı altında toplanmasını sağlamak ve daha sağlıklı bilgileri yarışseverlere ulaştırmak amacıyla 1991 yılında kurulmuş, medyanın çeşitli dallarında çalışan yarış yazarlarını bünyesinde bir araya getirmiştir. Merhum Kemal Ararat, derneğin kuruluş ve gelişme aşamalarında büyük emeği geçen ilk başkanıdır. Dernek, amacına ulaşmak için yaptığı çalışmalarda, her şeyden önce at yarışı yazarlığının bir uzmanlık dalı olduğu hakkında kamuoyu oluşturmaya, Türk Yarışçılığının özendirilmesine ve geliştirilmesine yardımcı olmak için basına düşecek görevlerin yerine getirilmesini sağlamaya öncelik vermektedir. At Yarışı Yazarları Derneği, medyanın çeşitli dallarında çalışan yarış yazarlarını bünyesinde bir araya getirmiştir.

8ve9nzjIudvkfpoq3by2msaf.jpg

hx7nyugro16elsjzwix0hayI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.