Kubilay Koşusu'nu üst üste üçüncü kez King Man Go kazandı

Kubilay Koşusu'nu üst üste üçüncü kez King Man Go kazandı

King Man Go kazandı

23 Aralık 1930 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde Asteğmenlik görevini icra ettiği sırada Atatürk İlke ve İnkilapları'nı korumak uğruna şehit olan Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay anısına düzenlenen yarış, 18 Aralık Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromunda saat 16.30'da start aldı.

3+ yaşlı İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele (G3), 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

8 safkanın katıldığı Kubilay Koşusu'nu, jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan, Hüseyin Akarsu'nun sahibi, Murat Selim Güleşen, Yılmaz Çamlıbel ve Hüseyin Akarsu'nun yetiştiricileri olduğu King Man Go (Mendip - Pomerol / Honour And Glory), üst üste 3. kez kazanmayı başardı. King Man Go, son olarak, Ekim ayındaki Ankara Kalesi Koşusu'nu (G1) kazanmıştı. Tolga Temizer'in antrene ettiği 5 yaşındaki doru at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 14'üncü birinciliğini kariyerine eklemiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Gökhan Gökçe idaresindeki King Farrier (Hakeem - Gülseç / Royal Abjar) yarıştan ikincilikle ayrılırken, Kuzey Yağmuru (Toccet - Pusu / Sun Music) Mertcan Çelik'le üçüncü, Mavi Kılıç (Yonaguska - Mavi Sema / Sun Music) Mehmet Kaya ile dördüncü ve Colour Of Light (Invincible Son - Prenses Ruya / Northern Afleet) Akın Sözen'le beşinci oldu.

Koşunun galibi King Man Go için bitiriş derecesi 2.07.50 olurken, farklar ise Boyun - 3,5 Boy - 4 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Mustafa Fehmi Kubilay

1906 yılında doğan Mustafa Fehmi Kubilay, Cumhuriyet dönemi öğretmenlerindendir. Tarihte, “Menemen/Kubilay Olayı” olarak bilinen olayın başkahramanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasası ile belirlenmiş temel ilkelerini, Atatürk ilke ve inkılâplarını korumak için 1930 yılında Menemen’de yedek subay olarak yaptığı askerlik görevi sırasında şehit olmuştur. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle, Kahraman Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

f9vhl4irt5aydp1dpb0wfvez.jpg

Inwmdfex6ja7hw9qp43cgtm1.jpg

uljyame1bsho7jix2wtpx4zr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.