Elazığ Üzüm Festivali Koşusu'nu Tommy Gun kazandı

Elazığ Üzüm Festivali Koşusu'nu Tommy Gun kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Koşuyu, Ali Bakır'ın sahibi, Market Gıda Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti.'nin de yetiştiricisi olduğu Tommy Gun (Graystorm - Luçika / Night Shift) jokeyi Ferit Yardımcı idaresinde kazandı. Figen Bakır'ın antrene ettiği 4 yaşındaki al at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 5'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

11 safkanın start aldığı yarışta King Of The City ikinci olurken, Yalan Dünya üçüncü, Asabi dördüncü ve Kumlubel de beşinci oldu.

Koşunun galibi Tommy Gun için bitiriş derecesi 1.15.64 olurken, farklar ise 3 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Figen Bakır'a ödülünü, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Saadettin Taşkesen takdim etti.

Törende, Elazığ Gıda kontrol laboratuvar Müdürü Muhammed Mashar Akyol, Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik'e günün anısına çiçek takdim etti.

Elazığ Üzüm Festivali
 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Orcik ve Bağ Bozumu Festivali, Elazığ’da yetiştirilen üzüm ve orciği daha geniş kitlelere tanıtmak, üzüm üreticilerini desteklemek amacıyla 2006 yılından itibaren düzenlenmektedir. Bu yıl 19.’su düzenlenecek olan festivale, Elazığ Valiliği başta olmak üzere Elazığ Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yanı sıra Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odaları da destek olmaktadır. Festivalde, üzüm üreticilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmalarda çeşitli ödüller verilmektedir. Elazığ’da yaklaşık olarak 110 bin dekar alanda üretilen üzüm, ekonomik açıdan Elâzığ’ın en önemli tarımsal ürünü olarak görülmektedir. Yöreye has olarak yetiştirilen üzüm çeşitlerinden Öküzgözü, Boğazkere ve Tahannebi Türk Patent ve Marka Kurulu’nca tescillenmiş, dünya markası olmuş üzüm çeşitlerindendir.
 

qjlubf3cofhuswjlw5y9z1a7.jpg

xda92blklqjfgwzqufjpodm0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.