Silivri Belediyesi 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Birinci Oturumu Gerçekleşti

Silivri Belediyesi 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Birinci Oturumu Gerçekleşti

Silivri Belediyesi 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Birinci Oturumu gerçekleşti. Karara bağlanan maddeler arasında, Silivri Belediyesi ile Edirne ili Lalapaşa İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması, Silivri Belediyesi ile Çanakkale ili Çardak İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması yer aldı.

Silivri Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilere destek sağlamak amacıyla önemli bir karar aldı. Belediye Başkanı'na, tarımsal ürünlerin belediye tarafından satın alınıp çiftçilere bedelsiz dağıtılması için yetki verilmesi gündeme geldi.

Ayrıca, 2024 YKS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından açıklanan ilk 10’a giren lise son sınıf öğrencilerinin ödüllendirilmesi konusu değerlendirildi.

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısında Birinci Birleşimi Birinci Oturumunda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda ele alınan konular şu şekilde:

  1. Acize ücreti maaşının arttırılmasının görüşülmesi.
  2. Belediyemizce tarımsal üretimi ve çiftçiyi desteklemek amacıyla tarımsal ürünlerin satın alınıp, bedelsiz dağıtılması için Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.
  3. Silivri Belediyesi ile Edirne ili Lalapaşa İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi.
  4. Silivri Belediyesi ile Çanakkale ili Çardak İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi.
  5. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesinin görüşülmesi.
  6. Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görev yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına araç tahsisinin görüşülmesi.
  7. İlçemiz Danamandıra, Küçüksinekli ve Akören Mahalle sınırları içerisinde kalan ancak, Kadastro kayıtlarına göre Çatalca İlçesi, Gümüşpınar ve Kabakça Mahalleleri sınırının tapu kütüğünde olan alanlara belediye hizmetlerinin götürülebilmesi için sınır değişikliği çalışmalarının görüşülmesi.
  8. İlçemiz sınırlarında bulunan isimsiz sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi.
  9. Silivri İlçesi, Büyükkılıçlı Mahallesinde bulunan "Eriş Sokak" yol aksının yeniden düzenlenmesinin görüşülmesi.
  10. Silivri İlçesi, Yeni Mahalle, 6244 ada 59 parselin güneydoğusunda kalan yol alanının ihdas edilerek, Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ve ilgilisi adına satışının yapılmasının görüşülmesi.
  11. Silivri İlçesi, Yeni Mahalle, 6244 ada 60 parselin batısında kalan yol alanının ihdas edilerek, Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ve ilgilisi adına satışının yapılmasının görüşülmesi.
  12. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2024 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesinin görüşülmesi.
  13. İlçemiz Mahallelerinde yapılması planlanan atm platformlarının uzun süreli kiralanmasının görüşülmesi.
  14. Silivri ilçesi, Fatih Mahallesi, 173 ada 6 parsel ile belediyemize ait Büyükçavuşlu Mahallesi,6340 ada 9 parselin trampasının görüşülmesi.
  15. Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. Firması tarafından 34 KEV 402 plakalı, 2023 model, Mercedes-Benz marka otomobilin belediyemize hibe edilmesinin görüşülmesi.
  16. Silivri Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planın görüşülmesi. 17. 2025 Mali yılı performans programı ve bütçesinin görüşülmesi

 

 




ui3wxrclovadmzytwspb0kff.jpg

59sxqpk6ndpfbrogxulqewaa.jpg

blyustehvpma02xc8ijwfqnk.jpg

u6m73d1h0s4pyewgoexplzhl.jpg

1fmmhsbp9rysudnvv4b0yflo.jpg

dbvfcteoyIeyuhjp7cnma0or.jpg

snya3jiuwurmqbxdxIfes6lp.jpg

5kmpjzxwv2uoarnolgqjIcv4.jpg

whgapjo79zsenkmfkrsn60ab.jpg

h0dy5vq67tls4vwgwmsukccg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.