CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “İstanbul Sözleşmesine Hep Birlikte Yeniden Dönmeyi Teklif Ediyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “İstanbul Sözleşmesine Hep Birlikte Yeniden Dönmeyi Teklif Ediyorum”

“KATİLLER, ‘KADINLARI KORUYAN ŞEY ORTADAN KALKTI’ DİYE DÜŞÜNÜYOR”

“KADINLARIN ARKASINDAN DEVLETİ ÇEKTİNİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bakırköy Belediyesi’ni ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kadınlar tacize uğruyorlar, şiddet görüyorlar. Milletimize İstanbul Sözleşmesi’nden tek başına, hukuksuzca, Anayasa’ya aykırı olarak çıkan Erdoğan’ı şikayet ediyorum. İstanbul Sözleşmesini yeniden Meclis’te onaylayalım. Aslında çıkılmış bile değil ama hukuksuz şekilde Türkiye çıktı görünüyor. Ve maalesef, bu katiller, kadın düşmanları, şiddet uygulayanlar da, ‘Zaten artık bunları koruyan, güvendikleri şey ortadan kalktı’ diye düşünüyorlar. Kadınların arkasından devleti çektiniz. Bu yüzden katillere, zorbalara karşı daha savunmasızlar. Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi’ne önümüzdeki salı günü Meclis’te hep birlikte yeniden dönmeyi teklif ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Bakırköy Belediyesini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, “İstanbul’da işlenen kadın cinayetleri ve artan toplumsal şiddete” ilişkin soruya şu yanıtı verdi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.