Beylikdüzü Belediyesi’nden Menopoz Farkındalığına Dair Önemli Söyleşi

Beylikdüzü Belediyesi’nden Menopoz Farkındalığına Dair Önemli Söyleşi

Beylikdüzü Belediyesi, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü’nde düzenlediği “Menopoz Aktif Yaşam” isimli söyleşiyle, menopoz sürecine dair farkındalık oluşturdu.

Beylikdüzü Belediyesi, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla “Menopoz Aktif Yaşam” başlıklı bir söyleşi düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, bütünsel sağlık koçu Nalan Mettin Kızılkaya, menopoz sürecinin tüm aşamalarını ele aldı ve katılımcılarla değerli bilgiler paylaştı. Söyleşiye onlarca kadın katılım gösterdi.

Söyleşide premenopoz ve postmenopoz dönemlerine dair dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Kızılkaya, menopozun kadınlarda genellikle 30’lu yaşlarda belirtilerini göstermeye başladığını ifade etti. Kızılkaya, “Menopoz 45-50 yaşlarında başlamıyor. 30’lu yaşlardan itibaren farkındalığımızı artırarak bu süreci yönetebiliriz. Menopoz dönemi her kadında farklı ilerler ve kişisel bir deneyimdir. Bu süreci kendi elinizde tutabilirsiniz” dedi.

Katılımcılara, sağlıklı beslenmenin, düzenli hareket etmenin, rutin oluşturmanın ve hobi edinmenin önemine dikkat çeken Kızılkaya, menopoz sürecinde kendilerine yapacakları yatırımların karşılığını alacaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.