TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ ŞİLE’DE

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ ŞİLE’DE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilçemizi ziyaret ederek hemşehrilerimizle bir araya geldi. İlk olarak Geredeli mahallesinde fındık üreticileri ve civar köylerde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilçemizi ziyaret ederek hemşehrilerimizle bir araya geldi. İlk olarak Geredeli mahallesinde fındık üreticileri ve civar köylerde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı, İl Koordinatörümüz Gökbörü Derviş Aksoy ve İlçe Başkanımız Erdoğan Akgül’ün katıldığı toplantıda Bakan Pakdemirli; “Türkiye'de Tarım ve Ormancılığı kalkındırmak zorundayız, köylerimizin boşalmamasını sağlamak zorundayız. Tüm Dünyada trend bunun tam tersine bunda farkındayız. Ama ne yapıp ne edip köylümüzün, çiftçimizin gelirini artıracak gerekli tedbirleri almamız lazım. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan üreticilerimize deste verme problemimiz yok. Bu konuyla ilgili düzenleme kısa zaman içerisinde hazırlanacak ve gereken desteği alacaksınız. Ayrıca Tarımsal Örgütlerin Pazarlanma Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi'ne İstanbul'u dahil ediyoruz."

Ayrıca damızlık manda düvesi yetiştiriciliğinin destekleneceğini belirten Bakan Pakdemirli, arıcılarımıza kovan başına 15 TL destek sağlanacağını, ahır yapımı, alet - ekipman alımı, manda düvesi alımında yüzde 50 hibe verileceği, Şile Ağva Balıkçı Barınağı kiralanma talebinin de kısa zaman içerisinde yerine getirileceğini söyledi.

Geredeli Mahallesinin ardından Çiftçiler, Arıcılar, Balıkçılar, Seracılar, STK ve tüm mahalle muhtarlarımızla buluşan Bakan Pakdemirli; “Vatandaşın isteği bizlerin başının üzerinedir.  Vatandaşımızın gece ışığı yanıyorsa, bir derdi varsa bu dert bizim derdimizdir. Vatandaşımızın derdine merhem olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Buda hem devlet, hem büyükşehir belediyesi hem de yerel belediyenin ortak hareket etmesiyle daha kolay oluyor.” Sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, İl özel idaresi döneminde tarım desteği alıp daha sonra il özel idarelerinin kapatılmasıyla mağdur olan vatandaşlarımızın da mağduriyetinin giderilip destek olunacağı, ilk olarak da başlatılmış olan haciz işlemlerinin durdurduğu müjdeledi.


Kaynak: Şile Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.