ŞİLE’DE EKMEK TEKNELERİ “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ!

ŞİLE’DE EKMEK TEKNELERİ “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ!

Şile’de balık av sezonunun bitmesiyle birlikte balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek ağları denize bıraktı.

            Şile’de balık av sezonunun bitmesiyle birlikte balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek ağları denize bıraktı. Bu sene 32. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz etkinlikle balıkçılar denize açıldı.

            32. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali ile birlikte düzenlenen “Vira Bismillah” balıkçılık sezon açılışı etkinliğinde konuşan Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı: “Şile için önemli ve ayrıcalığı olan bazı günler vardır. Bugün burada çifte kutlama yapıyoruz. 30 – 31 Ağustos, 1 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalimiz ve balık sezonunu açılışını bir arada gerçekleştirmekten de mutluluk duyuyorum. 1970’lerde Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat markası olan Şile Bezi, Şilemiz için ne kadar önemliyse balık sezonu da ilçemiz için bir o kadar öneme sahiptir. Bugün burada balık sezonunun açılmasıyla tüm balıkçılarımızı denize uğurlayacağız. Yeni balık sezonunun Şile’mize, balıkçılarımıza ve ülkemizde ekmeğini denizden çıkaran herkese hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum. sözleriyle konuşmasını tamamladı.


Kaynak: Şile Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.