Esenyurt Belediyesi Eğitimde Engel Tanımıyor!

Esenyurt Belediyesi Eğitimde Engel Tanımıyor!

ÖzelGereksinimli Çocuklar Sporla Gelişiyor

Otizmli, zihinsel engelli ve down sendromlu çocuklar, sosyalhayata sporla dahil oluyor. Esenyurt Belediyesinin verdiği bireysel sporeğitimi ile özel gereksinimli çocukların hem temel becerileri geliştiriliyorhem de sosyal hayata adapte olmaları sağlanıyor.

Esenyurt Belediyesi özel çocuklar için sıra dışı bir eğitim modeliuyguluyor. Belediyeye ait spor merkezlerinde başlatılan Bireysel Spor Eğitimiile temel becerilerini yerine getiremeyen otizm, down sendromlu ve zihinselengelli çocuklara uzman hocalar eşliğinde eğitim veriliyor. Derslerde, beklemeproblemi, öfke nöbeti ve fiziksel engeli olan çocuklarla davranış ve komutçalışmalarının yanı sıra ilgi ve yeteneklerine göre çember çevirme, bisikletsürme, top sektirme, step tahtasında çalışma, hulahop ile kol çalışmaları,tırmanma ve takla atma gibi kapsamlı çalışmalar da yapılıyor.

“Her Çocuğa Özel Program Hazırlıyoruz”

Her çocuğun gelişim seviyesine uygun program hazırladıklarınısöyleyen Özel Eğitim Öğretmeni Yusuf Gülten, “Öğrencilerin eksiklerinigözlemleyip, programlayıp ona göre bir eğitim sürecine başlıyoruz.Çocuklarımızın temel becerilerdeki eksiklerini tamamlayıp sosyal hayata,toplumsal grupların içine karışması için çaba sarf ediyoruz. Bu durumgenellikle belirli bir süreç istiyor. Spor dediğimizde sadece fiziksel birgelişimden bahsetmek yanlış olur. Çünkü bunun içinde sosyalleşme de geçiyor. Enönemlisi burada çocuk kendi kendine yapabildiğini fark ederek, öz güvene sahipoluyor. Eğitimlerde çocuklara temel hareket becerisi kazandırıyoruz. Aslındabizim için çok basit beceriler ama bu çocuklarımız için çok yüksek seviyedebeceriler. Örneğin bir atlama, sıçrama hareketi bizim için çok basit olsa daözel çocuklarımızın duygusal bütünlemesi gelişmediği için hareket beceri alanıkısıtlı. Bir top atmamızda bile aileyle çalışmamız gerekebiliyor. Bazen dengeağırlıklı yürümek için çok uzun süre çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Eğitim SayesindeKızımın Hareket Becerileri Arttı”

Bireysel eğitim ile kızının daha önce yapamadığı birçok hareketi yapabilirhale geldiğini söyleyen Gurbet Sevimli, “Bir aydır burada eğitim alıyoruz.Hareket eğitiminin otizmli çocuklara çok faydası var. Özellikle kaslarıngelişiminde bu eğitim çok önemli. Kızım burada daha çok hareketlendi, taşımabecerileri arttı. Kendi kendine kalkıp gidebiliyor, zıplayabiliyor, üstünügiyebiliyor” diye konuştu.

“EsenyurtBelediyesine Teşekkür Ederim”

5 yaşındaki Seyit Ahmet Aras’ın annesi Fadime Doğan ise şöylekonuştu: “Oğluma 1 buçuk yaşında otizmli tanısı kondu. Burada 2 aydır eğitimalmaya başladık. Hocamızdan çok memnunuz. Oğlum 4 senedir eğitime gidiyor amaburaya başladığımızdan beri onda çok güzel değişimler oldu. Kimseyedokunamıyordu, evde bir kanepede oturup başka yere gitmiyordu. Şimdi çokdeğişti. Özel çocuklar için sunulan bu imkanlar çok güzel. EsenyurtBelediyesine teşekkür ederim.”


zm4u9gpbgth5crxamsyj1wd3.jpg

lqzygvpu63xbxsuclabnwd59.jpg

y9qxewabscn64tstvenlphIk.jpg

dhrupefvenhotk7asjlfq52n.jpg

cjkb27dxwlqts9gzfIyhuvz6.jpg

bzunkdnxkmo0yq3vjxfpwIb8.jpg

k4caiujrsghxvwlcub0szr2b.jpg

kI4lxdjp6elhmutuav1y2w9a.jpg

ptaxb1jcohlvedkue9h2zj4k.jpg

vhwI50xoybztdicl1u3gke9d.jpg

tmxapzdqhxcIu5lw8vvzlr6w.jpg

rvf3ldc9inrpvwftd0nuu4xI.jpg

ax6odqj8Ipreagb1zymskztv.jpg

Ikrgrm6tbcw7uqa8oqdsgcjx.jpg

qanqIylvyod5s84bgkbjt2mk.jpg

yux8d2ofmx5qnsnrdzlt7g1e.jpg

2yny6rlvzxomwm3apIhd9kdh.jpg

xudxm5ru6dgj2forclpnwz7I.jpg

0umna3dxvj89gvbrt1zpmew5.jpg

dfzarayg9w7uk6je2fhs8lgy.jpg

ynavdazkwgt7rqfy5lpxmiok.jpg

ofcz60grsykjnmytv1buxI9j.jpg

pbektu5olrgb8ajq9r1Issf2.jpg

rzc0qoq2t7ahfpj3fdvsgntc.jpg

57owjthutf0pclpzauwjbvex.jpg

yf3zc0jmb8opnvmacbIkzrlq.jpg

3vcyimclkzuwagpuomvwx7t6.jpg

jxznx2uvt5s3djhte4b6fwmv.jpg

dIm0w8dznkvi9goqucxcxeu6.jpg

uxavsq1z6gb4pfnml5tmdryI.jpg

otiIm4rdx17etszs3h9v0wjl.jpg

avc9gpnk0palbrmritl4dxye.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.