BAŞAKŞEHİR’DE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

BAŞAKŞEHİR’DE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

Başakşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 25’inci yılında, Başakşehir Mahallesi’nde deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. İlçe sakinlerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurulan Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) tarafından yürütülen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Tatbikatın her saniyesi film setlerini aratmadı
Başakşehir Mahallesi 1. Etap’taki deprem ve tahliye tatbikatında BAŞAKAY ekipleri bölgeye intikal etti. Bir yandan vatandaşların güvenli bir şekilde acil toplanma alanında bir araya gelmesi sağlanırken diğer yandan yaralı ve mahsur kalanlar ise ekipler tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi. Tatbikat sonunda Cevdet Kılıçlar Kültür Yaşam Merkezi önündeki park alanına geçildi. Blog sorumluları kurulan kriz masasına bilgi raporlarını iletti. Kriz masası tarafından Afet Koordinasyon Merkezi’ne raporlar iletildi. Afet raporu ve temel afet bilinci eğitiminin verilmesinin ardından tatbikat başarıyla tamamlandı.

cna9y7uqqz0wdvhedfkhvbu8.jpg

6raemcyjcy98bwhwn2gplibp.jpg

edp4nstejh19gvyku6izkugp.jpg

ekxsurf9vyspdhgmxbpo1mab.jpg

csonfxhefmrkl4guu10zj6o3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.