Yunus Emre Koşusu'nda birinciliğe Çakırdağlı uzandı

Yunus Emre Koşusu'nda birinciliğe Çakırdağlı uzandı

3+ yaşlı İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 2000 metre mesafede çim pistte koşuldu.

8 safkanın birincilik mücadelesi verdiği 2022 yılı Yunus Emre Koşusu'nu, Tuğrul Güre'nin sahibi olduğu, Muammer Bacaksız tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Turgay Doğan'ın üstlendiği 5 yaşındaki doru erkek safkan Çakırdağlı (Deha - Grand Woman / Unaccounted For) jokeyi Nevzat Avci idaresinde kazandı.  



Koşuda ikinciliği, Muhammed Mir Bilgin idaresindeki Full Throttle (Mendip - Cure Notice / Sri Pekan) elde ederken, Langeron (Rockmaster - Dominant / Manila) Onur Yıldız ile üçüncü, Nurettin Şen ile bu önemli koşuya katılan Trevi Fountain (Offlee Wild - Kansas / Kahyasi) dördüncü ve Mister Görkem (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) isimli safkan da Akın Sözen ile beşinci oldu.



Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşunun galibi Çakırdağlı için bitiriş derecesi 2.02.17 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yunus Emre

1238 yılında Eskişehir'de doğduğu rivayet edilen Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairidir. Türk tasavvuf edebiyatın da kendine has bir tarzın kurucusu olan Yunus Emre, Ahmed YesevŞ® ile başlayan tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu'da yeniden ortaya koymuştur. Yunus Emre, tasavvufla beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle ve yaratıcı ile olan ilişkilerini işlemiş, ölüm, doğum, yaşama bağlılık, ilahi adalet, insan sevgisi gibi konuları ele almıştır. 1320 yılında hayatını kaybeden Yunus Emre'yi anısına düzenlenen vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

ql69opriebkq7nmu4l1vt0ys.jpg

rvqdfokyjn2qiI7ya9zfblc8.jpg

7jdbcm8zxpmIvryouzbxetwh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.