Yumurta Koşusu’nu Yiğitbatuhan kazandı

Yumurta Koşusu’nu Yiğitbatuhan kazandı

9 atın katıldığı yarışı Murat Cömert’in sahibi olduğu, Vehbi Hakan Keleş’in yetiştirdiği Yiğitbatuhan (Kaizbert - Yiğit Kız / Emiroğlu) aprantisi Serkan Yıldız’la kazandı. Antrenörlüğünü Sabit Eren’in üstlendiği 6 yaşındaki kır at, bu yılki 6’ıncı startında 4’üncü galibiyetini elde etti.

Benzenci (Kaizbert - Fidanım / Toşur) isimli safkan pistten ikinci olarak ayrılırken, Hayalet Şehir (Kıbrıslı - Akad Prensesi / Vural) üçüncülükte, Yenersultan (Kaizbert - Sönmez Sultan / Odinhan) dördüncülükte, Tunç Siperi (Kurtel - Yetenekli / Ayabakan) de beşincilikte yer aldı.

Yiğitbatuhan’ın 1.44.68’lik dereceyle kazandığı koşuda farklar 1,5 Boy - 4 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kerem Alkan’a kupasını, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Afyon takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Genel Saymanımız Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve davetliler de katıldı.

 

Dünya Yumurta Günü

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı beslenme ve yumurtanın besin değerine dikkat çekmek amacıyla her yıl Ekim ayının 2. haftası Dünya Yumurta Günü olarak kutlanır. “Yaşam İçin Protein” “Protein İçin YUMURTA” sloganıyla kutlanan yumurta gününü ülkemizde, Türkiye Yumurta Üreticileri Birliği YUM-BİR, tüm sağlık dostu kişi, kurum ve kuruluşlarla ortak, “Sağlık ve Sağlıklı Beslenme” kampanyaları yürütmektedir. Araştırmalar ışığında yumurtanın faydaları kamuoyuna duyurulmaktadır. Yıllar içerisinde YUM-BİR’in çalışmalarıyla, ülkemizde yumurtanın farkındalığı ve sağlıklı beslenme için yumurta tüketiminde bir artış olduğu belgelenmiştir. Ülkemizde kişi başı yumurta tüketimi yılda 115 adetten 240 adete yükselmiştir. Sağlıklı nesiller için, sağlıklı çocuklar için, sağlıklı gıda ve protein ihtiyacı için yumurta tüketimine önem verilmesi gerekmektedir.

 

fnkao7msoxdvclIwrumzlad6.jpg

dqnewgs82t9aI1udipfwmcsj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.