Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu'nu Karamustafa kazandı

Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu'nu Karamustafa kazandı

Geçmiş koşu performansları başarılı Arap safkanlarının start aldığı 2022 yılı Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu (G1/DHÖW), kum pistte 2100 metre mesafe üzerinden düzenlendi.



8 koşulu programın 4. mücadelesi olarak gerçekleşen ve 9'u erkek 2'si dişi olmak üzere 11 safkan Arap atının yer aldığı bu önemli mücadeleyi, Karacabey Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen, Deniz Kurtel'in sahibi olduğu, Hakan Yüzbaşı tarafından antrene edilen 7 yaşındaki al erkek safkan Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı.



Kariyerinin 13. koşu galibiyetine ve 3. (G1) zaferine ulaşan başarılı isim Karamustafa daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Koşusu (G1) ve Kanuni Sultan Süleyman Koşusu'nu (G1) kazanmayı başarmıştı. Bu önemli koşuyu kazanarak jokeylik kariyerinin en önemli başarısına ulaşan Vedat Abiş ise Karamustafa isimli safkanla ilk G1 koşu galibiyetini elde etti.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Mücadelenin ikinciliği, Özcan Yıldırım idaresindeki Kardeşcan (Turbo - Bedel 2 / Tunca) elde ederken, Ayhan Kurşun ile sezonun bu önemli mücadelesinde boy gösteren Alibeğ (Uçanbey - Perikaya / Turgut Reis) üçüncü, iç kulvara yakın ataklar sergileyen Toramankaya (Kayayürekli - Pamuk Prenses / Kafkaslı) Gökhan Kocakaya ile dördüncü ve Sadettin Boyraz idaresindeki Mahzunkral (Bilgin - Bahtışen / Sa'd 27) beşinci olarak Yüksel Komiserler Kurulu Koşusu'nu tamamladı.

Koşunun galibi Karamustafa için bitiriş derecesi 2.30.97 olurken, farklar 1,5 Boy - 4 Boy - 2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Şeref tribününde yapılan törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Mehmet Demir'e kupayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Dr. Nihat Pakdil takdim etti.



Safkanın antrenörü Hakan Yüzbaşı'ya plaketini Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç verirken, ilk Grup 1 koşu galibiyetini elde eden jokey Vedat Abiş plaketini, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in elinden aldı.



Törene, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ile Kulübümüz Asli Üyeleri Dr. A. Serdar Pedükcoşkun ve Cengizhan Gödek de katıldı.  

upfe1jklma8Iwq4bv6pgnctd.jpg

aw7eqnuvtc3gudq5bryfh6aj.jpg

x3ozfqedxakpjqmutnirsvay.jpg

xntdg4kchxyowmeu5ypIla38.jpg

n3vutbiul0tffc1x9z5sjnys.jpg

awq0fxrIgs5ilumo8xgvchnk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.