Yıldırım Bayezıd Koşusu’nda zafere Zolo Muum ulaştı

Yıldırım Bayezıd Koşusu’nda zafere Zolo Muum ulaştı

3+ yaşlı İngilizlerin Ankara yarış sezonundaki bu zorlu sınavına 9 safkan katılım gösterdi. Ömer Polat’ın sahibi, Ahmet Şen’in de yetiştiricisi olduğu Zolo Muum (Papa Clem - Controllable / Al's Theatre) jokeyi Hışman Çizik’le zafere ulaşmayı başardı. Antrenörlüğünü Adnan Polat’ın üstlendiği 4 yaşındaki doru at ilk Grup koşu galibiyetine imza atarken, katıldığı 33’üncü koşuda 12’nci kez potoyu önde bulmuş oldu. Zolo Muum için 2200 metre kum pistte müddet 2.22.19 olarak kayıtlara geçti.

2023 yılı Yıldırım Bayezıd Koşusu’nu (Açık-G1) izlemek için tıklayınız.

Koşunun ikincisi Mehmet Akyavuz idaresinde piste çıkan Şanlıtay (El Corredor - Fairy Tale / Mountain Cat) olurken, Silent Wave (Torok - Keyfe Değer / Strike The Gold) Müslüm Çelik ile üçüncülükte, Altınsima (Kırdemirkır - Queen Of The Storm / Indigo Red) Gökhan Kocakaya ile dördüncülükte, Rock Solid (Toccet - Elmastütün / Unaccounted For) de Vedat Abiş’le beşincilikte yer aldı. Farklar ise 1 Boy - Boyun - 2,5 Boy - Boyun şeklinde oluştu.

Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi Ömer Polat’a kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven takdim etti.

Can N. Güven ayrıca safkanın antrenörü adına da sahibi Ömer Polat’a plaket takdim etti.

Kazanan atın jokeyi Hışman Çizik de plaketini Can N. Güven’den aldı.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Yıldırım Bayezıd

Osmanlı Devleti’nin 4’üncü Hükümdarı olan Yıldırım Bayezıd, 1354 yılında Edirne’de doğdu. Babası I. Murad, annesi Gülçiçek Hatun’dur. Katıldığı savaşlarda gösterdiği cesaretten dolayı “Yıldırım” ismiyle de anılan Bayezıd’ın çocukluk dönemi Bursa’da geçti. Dönemin en büyük alimlerinden ve değerli kumandanlarından tarih, felsefe, sevk, idare ve askerlik dersleri aldı. Şehzadelik yıllarında Kütahya Sancak Beyi olarak tayin edildi. I. Kosova Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynadı. Babası Sultan I. Murad’ın vasiyeti üzerine 1389 yılında tahta çıkan Yıldırım Bayezıd, 29 yaşında Osmanlı Devleti’nin hükümdarı oldu. Kosova Savaşı’nda ölen Kral Lazar’ın kızı ile evlenmesi sonucunda Osmanlı - Sırp dostluğu doğdu. 1391 yılında İstanbul’u karadan ve denizden kuşatan ilk Osmanlı Hükümdarı olan Yıldırım Bayezıd, 1396 yılında Haçlı Ordusuna karşı kazandığı Niğbolu Zaferi ile de Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki hâkimiyetini pekiştirdi. 13 yıl süren hükümdarlığı sonucunda devletin sınırlarını 291 bin kilometrekareden 942 bin kilometrekareye çıkardı. 1403 yılında esaret altında Akşehir’de vefat eden dördüncü Osmanlı Hükümdarı Yıldırım Bayezıd’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

obcqea4m0dl2thhn3kgbt9vc.jpg

baob0kw5n9gltj7rIrh8f4cq.jpg

jez52lhjygswecxspzy7wa4n.jpg

om75m8thjqdza43xbv1lb9rf.jpg

ao4b7lpcxh3sh5bnyIyutqvc.jpg

dgxkuIfydswjvh6afxclgj8o.jpg

kln6j3lhskIzdp51ueusdeco.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.